Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda Szövetésg (IHF) honalpján olvasható a hír, miszerint eltiltották a magyar női válogatott szövetségi kapitányát, a dán kim Rasmussent.

Az IHF szerint Kim Rasmussen a románok elleni világbajnoki csoportmeccs utáni, a sajtótájékoztatón mutatott magatartása nem volt megfelelő.

Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak nem kellett sokat idegeskednie Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

Az IHF hatályos testülete már december 10-én, a világbajnokság helyszínén, Kumamotóban összeült és minden kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a szakembert, de a hír csak december 13-án jelent meg az IHF oldalán.

Az IHF szerint sportemberhez méltatlanul viselkedett Rasmussen, miután csapata egy góllal kikapott Romániától, és nem megfelelő, trágár szavakat is használt.

Ennek megfelelően a szabályzat 17-es és 32-es pontja alapján minden nemzeti és nemzetközi tevékenységtől azonnali hatállyal eltiltotta az IHF Rasmussent. Az ügyet az IHF Etikai Bizottsága vizsgálhatja majd tovább.

A szabályzat alapján kettő-négy meccsre tilthatják el a kapitányt, ami adott esetben azt is jelentheti, hogy nem ülhet a kispadon a válogatott olimpiai selejtezőtornáján.

Már amennyiben kapitány marad, mert a sorsa az MKSZ kezében van. Az azonban biztos, hogy a történések nem erősítik meg azt a narratívát, hogy Kim Rasmussennek mindenáron folytatnia kellene a munkát a magyar válogatott élén. A labda most a szövetség térfelén pattog, a döntésre sok idő nincsen, mert az olimpiai selejtezőt március 20-22. között rendezik meg.