Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége pénteken meghallgatta a női válogatott szövetségi kapitányának, Kim Rasmussennek a szóbeli beszámolóját. A későbbi döntéseket és a kapitány jövőjét is meghatározhatja, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) fegyelmi eljárást indított ellene a vb-n történtek miatt.

"A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége pénteken meghallgatta Kim Rasmussen szövetségi kapitány szóbeli beszámolóját a női világbajnokságról. A szakvezető a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a magyar válogatott olimpiai selejtezőre való felkészüléséről. Az olimpiai selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárás alá vonta Kim Rasmussent a Magyarország-Románia vb-csoportmérkőzést követően tett nyilatkozata miatt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg az IHF" – áll a magyar szövetség által kiadott rövid közleményben.

A dán szakember a Románia elleni, továbbjutásról döntő csoportmérkőzést követően a sajtótájékoztatón nyíltan támadta a játékvezetőket, valamint a mérkőzést felügyelő zsűrit, azt állítva, hogy az 57. percben személyes bosszú által vezérelve adtak neki sárga lapos figyelmeztetést, ami miatt két percre emberhátrányra került a magyar csapat, amelyik előnyből elveszítette a mérkőzést.

A kijelentés miatt indított ellene az IHF fegyelmi vizsgálatot.