Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntése értelmében március 20-22. között Győrben rendezik meg a női kézilabda olimpiai selejtezőt, amelyen kiharcolhatja a magyar válogatott a tokiói részvételt. Azt azonban egyelőre nem tudni, mi lesz Kim Rasmussen sorsa. A női válogatott szövetségi kapitányát a Románia elleni vb-meccs után felfüggesztette az IHF. Ennek értelmében nem készíthetné fel a csapatot a márciusi selejtezőre, de azt nem tudni, mikor dönt majd az IHF arról, hány meccsről tiltja el a szakembert.

Olvasóinkat szombaton szavazásra hívtuk és nagyjából 1500 szavazat alapján 52 százalékuk az IHF döntésétől függetlenül hagyná, hogy Rasmussen maradjon a magyar kapitány. 28 százalék a döntéstől függetlenül menesztené a dán szakembert, a maradék szerint muszáj megvárni a testület döntését, addig nincs mit tenni.

Kim Rasmussennek bizalmat szavaznának az olvasók Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

Ami a selejtezős eredményt illeti, olvasóink 81 százaléka szerint kijut a válogatott az olimpiára.

Feltettünk még egy kérdést, ami arra vonatkozott, szükség lenne-e Görbicz Anita visszatérésére a magyar válogatottba. A végeredmény itt lett a legszorosabb, nagyjából fele-fele arányban szavaztak az ikonikus játékos visszatérésére és arra, hogy nincs szükség a visszatérésére.