A nemzetközi szövetség Oroszországban tartaná a 2023-as hoki-vb-t

téli olimpia, szerda
A magukat Krasznaja Masina néven emlegető orosz szurkolói csoport a férfi jégkorongtorna Oroszország-Norvégia negyeddöntőjében
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) májusban határozott arról, hogy a négy év múlva esedékes tornának Szentpétervár lesz a házigazdája, ugyanakkor a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hétfőn laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől, illetve világesemények szervezésétől.

"Most semmi nem biztos, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük az érdekeinket és a szövetségünket" - felelte Rene Fasel IIFH-elnök arra a kérdésre, hogy az orosz metropolisz megrendezheti-e a tornát. "Bízunk abban, hogy nem politikai, hanem fair döntés fog születni az ügyben" - fogalmazott a sportvezető annak kapcsán, hogy az orosz doppingellenes ügynökség (RUSADA) jövő csütörtökön vitatja meg, fellebbezzenek-e a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a WADA döntése ellen. Fasel hozzátette, ha lesz fellebbezés, a saját döntésükkel megvárják a CAS ítéletét. A jövő évi jégkorong-világbajnokságot Svájcban (Zürich, Lausanne), a 2021-es tornát Fehéroroszországban (Minszk) és Lettországban (Riga), míg a 2022-es eseményt Finnországban (Helsinki és Tampere) rendezik.