Vágólapra másolva!
Először kért szót Kim Rasmussen a botrányos Magyarország–Románia női kézilabda világbajnoki mérkőzésen történtek után. A dán szakember a közösségi oldalán tett közzé egy hosszabb újévi köszöntőt, melyben saját szemszögéből is elmondja a történteket.

Mint az emlékezetes a magyar női kézilabda-válogatott drámai körülmények között vesztette el utolsó világbajnoki csoportmeccsét Románia ellen, amiben komoly szerepe volt az utolsó percekben sárga lapot és kétperces büntetést kapó, ezzel csapatát emberhátrányba kényszerítő Kim Rasmussennek is, aki a találkozót követő sajtótájékoztatón durva verbális támadást intézett a mérkőzés játékvezetői, valamint zsűrije ellen.

A kapitány azóta nem nyilatkozott (illetve egy norvég lapnak igen), most viszont közösségi oldalán új év alkalmából megosztotta gondolatait a történtekkel kapcsolatban:

"Viszlát 2019, kemény volt, ahogy véget értél, de sokat tanultam – kezdődik a bejegyzés. – A hibák az élet részei, mindannyian elkövetjük őket, tanulunk belőlük és tovább lépünk. Azt megtanultam, hogy a család és az igazi barátok jelentik a lelki egyensúly kulcsát, ők jóban-rosszban szeretni fognak, és azt is megtanultam, hogy az emberek az igazik lelküket/karakterüket akkor mutatják meg, amikor látják, hogy valaki a padlóra kerül. Ezt mondjuk már tudtam, úgyhogy inkább csak emlékeztettek rá, ahogy arra is, hogy, ha félsz attól, hogy elveszíted, amit nagyon szeretnél, akkor az apró részletek mind ellened fognak dolgozni. Szóval hálás vagyok, hogy sokat tanulhattam, és mindez csak erősebbé fog tenni."

A kapitány ezt követően tér rá a világbajnokság talán legfontosabb mérkőzésén, illetve az azt követő sajtótájékoztatón történtekre.

"Hogy megbántam-e sajtótájékoztatónak azt a bizonyos 15 másodpercét? Természetesen igen. Meg kellett volna őriznem a nyugalmamat, okosabban kellett volna viselkednem, és soha nem lett volna szabad kimondanom azokat a szavakat. Azt mondják, az érzelmek mérkőzését játszottuk, de az érzelmeim túl messzire mentek. Ez volt az első, egyben az utolsó ilyen alkalom is. Pályafutásom során először kaptam válogatott meccsen sárga lapot, ami megfordította a mérkőzést. Először kaptam kétperces büntetést is, aminek hatalmas jelentősége lett a mérkőzésen. De még számos más dolog is történt, ami korábban soha abban a 90 percben december 5-én. Ma már sokkal jobban tudom, hogy kiben bízhatok, kitől kell magam távol tartanom, és hogy kell viselkednem... Boldog új évet mindenkinek, és a legjobbakat kívánom 2020-ra" – zárja sorait Kim Rasmussen.