Vágólapra másolva!
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott éléről kedden menesztett szövetségi kapitány a közösségi-oldalán közzétett egy búcsúüzenetet. A dán szakember - aki dán TV 2 csatornának elmondta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetségnek csak ürügy volt az IHF határozata, hogy kirúghassák őt - elmondta, hogy szerette volna befejezni, amiért idejött, de az élet megy tovább, és remélhetőleg új ajtók nyílnak meg előtte.

„Az arcomra van írva minden, de jól vagyok, nem tud már meglepetést okozni a szakma. A legjobbamat adtam, keményen dolgoztam, és ez a legfontosabb számomra.

Szerettem volna befejezni, amiért idejöttem, természetesen csalódott vagyok, de az élet megy tovább, remélhetőleg új ajtók nyílnak meg előttem. Hálával tartozom a stábomnak, amely keményen dolgozott, a játékosoknak, akik mindig a maximumot nyújtották, valamint a szurkolóknak a támogatásért. Köszönöm, Magyarország, sok sikert" – olvasható Kim Rasmussen Instagram-bejegyzésében.

A dán szakember menesztése után a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral, a Győr és Elek Gáborral, a Ferencváros vezetőedzőjével, hogy együtt lássák el a szövetségi kapitányi feladatokat a március 20-22-én sorra kerülő győri olimpiai selejtezőtornán, valamint azt követően a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

Önmagát rúgta ki a világ egyik legjobb edzőjének tartott Kim Rasmussen

A Magyar Kézilabda Szövetség vezetése 2020. január 7-i hatállyal felmentette a munkavégzés alól Kim Rasmussent, a női válogatott szövetségi kapitányát. Egyszerűbben mondva: a testület kirúgta a dán szakembert. A szövetség nem várhatott tovább, Rasmussen pedig magát hozta ebbe a helyzetbe. Most két magyar edzőt szeretnének a válogatott élére tenni: a Fradi mesterét, Elek Gábort és a Győr edzőjét, Danyi Gábort.