Vágólapra másolva!
Ha a női kosárlabda NB I-ben a listavezető Sopronhoz a tabella második helyén álló Diósgyőr, Szekszárd, netán a Győr látogatna, nem lenne meglepetés. Az azonban, hogy a bajnokságban 10 győzelemmel és 2 vereséggel egy budapesti csapat, a Csata tanyázik a második helyen, már az. A két együttes csütörtökön este 18 órakor játszik egymással rangadót Sopronban.

A Csata honlapja így ír erről a találkozóról: A meccs toronymagas esélyese természetesen a Sopron Basket együttese, amelynél könnyebb összeszámolni, hogy az utóbbi években hány hazai címet nem hódított el, mint hogy hányat igen. Ugyanez az analógia igaz a jelenlegi bajnoki kiírásra is:

Fegyverneky Zsófiáék egyetlen pécsi találkozó kivételével mindet megnyerték.

Ráadásul vendéglátónk a napokban úgy erősödött két játékossal, hogy csak egyet igazolt: a budapesti mérkőzésen 20 pontot szóró Jelena Brooks felépült kézsérüléséből, valamint a kisalföldi csapat visszaszerezte tavalyi keretének egyik ászát, Candice Dupree-t.

Lássuk, hogy a soproniak miként vélekednek a meccs előtt: A Csata mindössze két vereséget számlálva a tabella második helyét foglalja el. Miután ezek közül az egyiket még a Soprontól szenvedték el a szezon elején, így egy újabb győzelemmel az egymás elleni összevetésben is jobbnak bizonyulna a bajnokcsapat. Ez azonban cseppet sem lesz egyszerű

a három minőségi légiósra - Cannon, Friskovec, Gustafson - és a két magyar válogatottra – Lelik Réka, Horváth Bernadett – épülő fővárosi alakulattal szemben.

Egy nagyon összeszokott ötös, 30 perc körüli játékidővel, és mind 10 pont feletti dobóátlaggal. Mellettük további tehetséges fiatalok bontogatják szárnyaikat Tursics Krisztián kezei alatt.

A mérkőzésről - amely 18 órakor kezdődik - az Origo is beszámol.