Edzőmeccsé szelídítette a Sopron Basket a bajnoki rangadót

- Vertical
Hungarian Zsofia Fegyverneky of Hungarian UE Sopron prepares her basket against Russian Nadezhda Orenburg on January 30, 2013 during their basketball EuroLeague match in Sopron, Hungary. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
94-63-ra nyert a Sopron Basket a Csata ellen a női kosárlabda-bajnokság mérkőzésén, amelyen a tabella első és második helyezettje játszott egymással.

A Csata eddig meglepően jól szerepelt a bajnokságban, a mérkőzés előtt 10 győzelemmel és 2 vereséggel a második helyen álltak a tabellán. A listavezető Sopronnak is volt már egy veresége, a bajnokcsapat pár hete Pécsett, a PEAC-tól szenvedett vereséget.

A bajnoki rangadó első negyedében jól tartotta magát a vendégcsapat, a Sopron 10 perc játék után 23-20-ra vezetett, tehát csak 3 pont volt az előnye. Aztán fokozatosan domborodott ki a két csapat közötti különbség. A félidőben 54-41 volt az állás, a 41 kapott pont elég sok volt - már ahhoz képest, ahogy a bajnokegyüttes védekezni szokott.

A második félidőben a Sopron alaposan összerakta a védekezését és a harmadik és negyedik negyedben összesen 22 pontot kapott. (Azaz 19 ponttal kevesebbet, mint az első két negyedben.) A meccs legjobb pontszerzője a 22 pontos Határ Bernadett lett. Az amerikai Candice Dupree is pályára lépett, ő nemrég tért vissza a Sopronhoz. A bajnokcsapat két nap múlva újra pályára lép, akkor hazai pályán a TF lesz az ellenfelük, majd január 8-án az Euroliga következő fordulójában a török Fenerbahce ellen játszanak. A török csapattal kapcsolatos friss hír, hogy váratlanul távozott tőlük a spanyol válogatott Anna Cruz.

Sopron Basket–NKE-FCSM Csata 94-63 (23-20, 31-21, 18-11, 22-11)