Vágólapra másolva!
Andrea Lekics a montenegrói Buducnost Podgorica caspatában folytatja pályafutását. A 32 éves szerb irányító 2013-ban a Győri Audi ETO-val nyert női kézilabda Bajnokok Ligáját.

Andrea Lekics 32 évesen még mindig a világ egyik legjobb irányítója. A szerb kézilabdázó 2007 óta folyamatosan a Bajnokok Ligájában szerepelhet. A Knjaz Milos, a Krim Ljubljana, a Győri Audi ETO, a Vardar Szkopje és a CSM Bukarest után a Buducnost Podgorica lesz a hatodik klub, amiben pályára léphet a legrangosabb európai sorozatban.

Andrea Lekics a montenegrói Buducnost Podgoricában folytatja pályafutását Forrás: NurPhoto/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A 2013-as BL-győztes irányító a montenegrói együttes harmadik sztárigazolása a következő idényre. Korábban Barbara Arenhart, a brazil válogatott világbajnok kapusa, valamint a 19 éves orosz jobbátlövő tehetség, Valeria Maslova írt alá Dragan Adzics csapatához.

Lekics a decemberi világbajnokságot sérülés miatt ugyan még kihagyta, azonban abból felépülve minden bizonnyal tagja lesz a március 20. és 22. között, Győrben megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőtornán a szerb válogatottnak. Szerbiának a Magyarország, Oroszország, Kazahsztán hármasból kellene kettőt megelőznie, hogy kijusson a tokiói nyári játékokra.