Újabb magyar csapattal bővülhet az osztrák jégkorongliga mezőnye

Miskolc, 2017. március 18.
A miskolci Peter Sakaris (b) és a budapesti Mestyán István (j) a jégkorong MOL Liga döntőjének 3. mérkőzésén, a DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest összecsapáson a Miskolci Jégcsarnokban 2017. március 18-án.
MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2017. március 18. A miskolci Peter Sakaris (b) és a budapesti Mestyán István (j) a jégkorong MOL Liga döntőjének 3. mérkőzésén, a DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest összecsapáson a Miskolci Jégcsarnokban 2017. március 18-án. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A DVTK Jegesmedvék vagy a MAC Újbuda csapatával bővülhet az osztrák jégkorongliga (EBEL) mezőnye a következő idényben.

Christian Feichtinger, az EBEL ügyvezető igazgatója a Kleine Zeitung című osztrák napilap csütörtöki számában elmondta, a jelenlegi 11 csapatos mezőnyt egy klubbal szeretnék bővíteni a szezon után. A négy új tagjelölt közül az öt éve alapított Bratislava Capitals a szlovák második vonalban (1. Liga), a szlovén Olimpija Lubljana az EBEL másodosztályának számító Alpesi Ligában, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda pedig a szlovák élvonalban (Tipsport Liga) szerepel jelenleg.

Miskolc, 2017. március 18. A miskolci Peter Sakaris (b) és a budapesti Mestyán István (j) a jégkorong MOL Liga döntőjének 3. mérkőzésén, a DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest összecsapáson a Miskolci Jégcsarnokban 2017. március 18-án Forrás: MTI/Vajda János

Az ügyvezető azt nem közölte, hogy mikor döntenek arról, melyik csapat csatlakozhat a mezőnyhöz. A Hydro Fehérvár AV19 2007 óta szerepel az osztrák bázisú ligában.

Feichtinger arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt az EBEL jelenleg zajló rájátszásában ideiglenesen megtiltották a játékosok közötti kézfogást a meccsek után.