Bajnokavatás nélkül ért véget az osztrák jégkorongliga

AUT, EBEL, EC KAC vs UPC Vienna Capitals EBEL ICE HOCKEY MAN finals win WINNER wins Meister TROPHY celebrate celebrates
EBEL, the Erste Bank Eishockey League 4nd final match of play off series EC KAC vs UPC Vienna Capitals at the City Hall in Klagenfurt, Austria on 2017/04/07. Jamie Fraser, Andreas Nödl and Taylor Vause (Caps) (Photo credit should read "GERT EGGENBERGER/APA-PictureDesk via AFP")
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal véget ért az osztrák jégkorongliga, így a mostani szezonban nem hirdetnek bajnokot.

Az EBEL keddi tájékoztatása szerint a liga elnöksége, valamint az érintett klubok közösen úgy döntöttek, hogy beszüntetik a 2019-20-as idényt.

Az osztrák kormány a koronavírus-járvány miatt kedden április elejéig betiltott minden olyan rendezvényt, amelyen 500 főnél nagyobb közönség részvétele várható.

Christian Feichtinger, az EBEL ügyvezető igazgatója ennek kapcsán bejelentette: a rájátszás további szakaszában csak zárt kapus mérkőzéseket rendezhettek volna, amelynek viszont nem látták értelmét.

A 11 csapatot - köztük a Fehérvár AV19-et - felvonultató mezőny az idényből letudta már az alapszakaszt és a középszakaszt. Jelenleg a negyeddöntős párharcoknál tartottak - már a búcsúzó fehérváriak nélkül -, ezekből három játéknap küzdelmeit tudták megrendezni a múlt héten keddtől szombatig.

A liga döntése értelmében a Red Bull Salzburg, a Südtirol Alperia, valamint a Vienna Capitals vehet majd részt a Bajnokok Ligája selejtezőjében.