Mind a 11 klub nevezett az osztrák jégkorongliga következő szezonjába

Fehérvár AV19
Vágólapra másolva!
A kedd déli határidőig mind a 11 eddigi klub - köztük a Hydro Fehérvár AV19 - jelentkezett az osztrák bázisú jégkorongliga 2020/21-es idényére, és kiderült, hogy szeretne a mezőnyhöz csatlakozni a pozsonyi Capitals.

A liga közleménye szerint a csapatok beadták a regisztrációhoz szükséges igazolásokat, nyugtákat, bizonylatokat, garanciákat. Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a koronavírus-járvány miatt ez változhat. Christian Feichtinger, a liga igazgatója jelezte: hisznek abban, hogy a remélt időpontban el tudják kezdeni a 2020/21-es idényt, addig is arra kérnek minden klubot, hogy tartsák be a világjárvány megfékezése érdekében hozott hatósági előírásokat.

A következő kiírásban 12. csapatként csatlakozna a mezőnyhöz a Bratislava Capitals, amelynek gazdasági átvilágítását elkezdték az osztrákok. Ezzel kapcsolatban Feichtinger kiemelte, várhatóan április 15-én döntenek arról, hogy a pozsonyiak bekerülnek-e a bajnokságba. A 2019/20-as szezont a koronavírus-járvány miatt március 10-én beszüntették és nem hirdettek bajnokot.

A következő idény az Erste Bank kiválását követően már biztosan nem a pénzintézet (EBEL) nevét viseli majd.