Beperli a Magyar Kézilabda Szövetséget Kim Rasmussen

685690899 Horizontal
Hungary's Danish head coach Kim Rasmussen reacts during the Women's European Handball Championship Group II match between Hungary and Romania in Helsingborg, Sweden on December 11, 2016. (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Beperli a Magyar Kézilabda Szövetséget Kim Rasmussen, akit a 2019. decemberi, Japánban rendezett világbajnokságon kitört botrányt követően menesztettek a női válogatott éléről.

Megpróbálják megtalálni a kibúvót a szerződésből, de jó kezekben vagyok, Magyarország egyik legjobb ügyvédje fog képviselni" – mondta el az M4 Sportnak nyilatkozó dán szakember, aki úgy véli, szerződésének nem minden részletét vette figyelembe az MKSZ.

Mint az emlékezetes, Rasmussent második sárga lappal kiállították a csoportból való továbbjutásról döntő Magyarország–Románia vb-mérkőzésen, az addig nyert helyzetben lévő csapatunk pedig végül egygólos vereséget szenvedett, nem jutott tovább, egyúttal olimpiai pótkvalifikációra kényszerült. A mérkőzés után Rasmussen éles kirohanást intézett a játékvezetők és a mérkőzés zsűrije ellen, amiért súlyos pénzbüntetést kapott, valamint a nemzetközi szövetség (IHF) azonnal hatállyal felfüggesztette, majd két hónapra eltiltotta.

Mert ha egy kicsit jobban belenéztek volna, jogilag megkérdőjelezhető az, amit a Nemzetközi Kézilabda Szövetség és Hasszan Musztafa tett velem. Nem tehették volna meg ezt. Az ellenem tett lépések nem szerepelnek az IHF jogi szabálykönyvében. Talán ha nagyobb támogatást kapok a magyaroktól, akkor mindez nem történt volna meg. Ezt az egész drámát meg lehetett volna állítani, mielőtt az ügy kirobbant volna. Sajnálom a történteket. Elvittem a balhét, megbűnhődtem, minden idők legnagyobb pénzbírságát fizettem ki. Legalább bekerültem a rekordok könyvébe" – fogalmazott Rasmussen.

Kim Rasmussen egyetlen rossz döntése hatalmas lavinát indított el Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A dán szakember szavaira Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke úgy reagált, az adott körülmények között nem volt más választása a magyar szövetségnek.

Az, hogy jogilag támadható az IHF döntése, nyilván vethet fel kérdéseket, de mégiscsak a nemzetközi kézilabdázás legmagasabb szervezetének a végrehajtó bizottsága, azaz a legfőbb döntő szerve hozta ezt a határozatot, ez önmagában elég hangsúlyos, úgyhogy szerintem nem volt más választásunk."

Pálinger szerint az MKSZ kezdettől fogva megpróbált kompromisszumot találni, de erre nem volt lehetőségük, miután Rasmussen egyből ügyvédeket kívánt bevonni.