Megvan Kim Rasmussen új csapata

685690899 Horizontal
Hungary's Danish head coach Kim Rasmussen reacts during the Women's European Handball Championship Group II match between Hungary and Romania in Helsingborg, Sweden on December 11, 2016. (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott januárban menesztett szövetségi kapitánya visszatér Lengyelországba, és a bajnoki címvédő MKS Lublin vezetőedzője lesz.

A dán szakvezetőt képviselő ChampSport nemzetközi sportügynökség pénteki bejelentése szerint Rasmussen szerződése két idényre szól. Az edző 2010 és 2016 között a lengyel női válogatottal kétszer is világbajnoki negyedik helyezést ért el.

Klubcsapatnál legutóbb a 2015/16-os szezonban dolgozott, amikor bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert a román CSM Bucurestivel.

A 21-szeres bajnok MKS Lublin tavaly és idén is az első helyen végzett a lengyel élvonalban. A Bajnokok Ligája legutóbbi idényében pont nélkül búcsúzott a csoportkör után, majd átkerült az EHF-kupa csoportkörébe, ahol egy ponttal szintén utolsó lett.