Egy magyar meccs is bekerült minden idők legjobb 3x3-as találkozói közé - videó

Kosárlabda, Medgyessy Dóra, 3x3
Elődöntős a női kosárválogatott a 3x3-as világbajnokságon
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt kényszerszünetben a sportág nemzetközi szövetsége (FIBA) különböző összeállításokkal szórakoztatja a kosárlabda rajongókat.

Így összeszedték minden idők tíz legjobb 3x3-as mérkőzését is, amelyek között az ötödik helyre sorolták be a 2019-es világbajnokság Magyarország–Spanyolország negyeddöntőjét, számol be a magyar szövetség (MOKSZ) hivatalos oldala.

A lista érdekessége, és a magyar csapat elismerését csak tovább növeli, hogy nem csak a női mérkőzéseket rangsorolták, hanem a férfi, valamint a klub és válogatott találkozókat is egy kalap alá vették.

A 2019-es világbajnokságon járunk, a Károlyi Andrea vezette magyarok a spanyolokkal játszanak az elődöntőbe jutásért. Sandra Ygueravide dudaszós kosarával hosszabbításra mentenek a hispánok a rendes játékidő végén, következhet a ráadás. Ezt nem időre játsszák, hanem pontra: az a gárda nyer, aki előbb szerez kettő pontot. A spanyolok, be is találnak, majd Goree kihagyott duplája után meccslabdájuk is van – Aitana Cuevas azonban kihagyja a kihagyhatatlant, írja a Hunbasket.hu, azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy megszerzett lepattanó után Medgyessy Dórához kerül a labda, aki beleáll a kétpontosba és...

A magyar válogatott a negyeddöntő után az elődöntőt is megnyerte 14-10-re legyőzve Franciaországot, és végül ezüstérmet nyert, miután a döntőben 19-13-ra kikapott Kínától.