Vágólapra másolva!
Közel másfél évvel azután, hogy sokkoló hírt közöltek vele az orvosok – akik leukémát állapítottak meg nála –, Gereben Lívia immáron gyógyultan újra csatlakozott a magyar kosárlabda-válogatott keretéhez.

A szekszárdi játékos Székely Norbert szövetségi kapitány meghívására a hétfő óta Székesfehérváron, a novemberi, Hollandia elleni Eb-selejtezőre készülő együttes edzőtáborában gyakorol a többiekkel.

Az idáig vezető út hosszú és fájdalmakkal teli volt. A fiatal sportoló több kemoterápiás kezelésen és egy őssejt-transzplantáción is átesett a tavaly májusi, szörnyű diagnózis óta, ám a családja és a kosárlabda iránti szeretete miatt sosem adta fel a csatát.

Gereben Lívia (korábbi felvétel) Forrás: fiba.com

„A szeretteim mindig, minden erejükkel mellettem álltak, hiszen jól tudták, a kosarazás a mindenem, az életem. A sport tett igazi harcossá, sosem fordult meg a fejemben, hogy ne úgy küzdjek, mint ahogy a pályán tettem korábban. A kosárlabda miatt sem adtam fel a harcot" – mesélte Gereben a Blikknek.

A fizikai kontaktus egyelőre nem megengedett számára a pályán, ahol maszkot is viselnie kell. Az edzőtáborban külön szobában lakik, a közös programokon sem vesz részt, valamint személyre szabott étrendet követ.

„Nagy öröm, hogy itt lehetek a lányokkal, ráadásul úgy, hogy a válogatott tagjaival vehetek rész csoportos edzéseken. Aranyosak voltak, kedvesen fogadtak a többiek. Mindenki örült, megható, boldog pillanat volt az első találkozás. Soha nem feledem" – mondta a kosárlabdázó.