Rangos kosárlabdaversenyt rendeznek Debrecenben augusztus végén

kosárlabda
5922404 21.06.2019 Hungary's Vivien Borondy and Czech Republic's Monika Satoranska fight for the ball during their women's group stage 3x3 basketball match at the 2nd European Games in Minsk, Belarus. Vladimir Astapkovich / Sputnik
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nyilvánosságra hozta a 3x3-as World Tour-idény új menetrendjét, amelyből kiderül, hogy a sorozat Debrecenben folytatódik.

A magyar szövetség (MKOSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint az olimpia műsorán is szereplő szakág debreceni tornáját augusztus 29-30-án rendezik meg, ezt két bukaresti esemény követi szeptember 5-6-án és 11-12-én. További tornákat és döntőt is tervez a FIBA, de azok helyszíneit és időpontjait később jelenti be.

A csapatok ezúttal nem kvalifikációs versenyek, hanem a FIBA World Tour-rangsor alapján kapnak indulási jogot az első három tornára. A további események előtt visszaáll a selejtezős rendszer.
Az abu-dzabi, a csengtui, a mexikóvárosi és az ucunomijai tornát a jövő évre halasztották, ahogyan korábban a prágai, a lausanne-i, a Los Angeles-i és a nankingi eseményt is.