A Magyar Kupa-döntő előtt búcsúzhatnak el a szurkolók Benedek Tibortól

Benedek Tibor
Trieszt, 2016. április 8. Benedek Tibor szövetségi kapitány a trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjében játszott Magyarország - Németország férfi vízilabda-mérkőzésen 2016. április 8-án. A magyar válogatott 8-7-re győzött, így kvótát szerzett a riói ötkarikás játékokra. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség az augusztus 13-án a BENU Férfi Magyar kupadöntő előtt búcsúzik Benedek Tibortól. A Margit-szigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában egy, a legendás pólójátékos pályafutásáról szóló filmet is levetítenek - írja a Blikk.

A június 18-án elhunyt háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok egykori vízilabdázót július első napjaiban - kívánságának eleget téve - szűk családi körben, felhajtás nélkül helyezték örök nyugalomra.

A Magyar Vízilabda Szövetség és Benedek Tibor családja azonban szeretné, ha a szurkolók, és a nyilvánosság is méltó módon búcsúzhatna el a 48 éves korában meghalt legendás játékostól. Az MVSZ ezért csütörtökön a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 18:50-kor induló kupadöntő előtt többek közt egy, a Benedek pályafutásának legszebb pillanatait összefoglaló filmmel emlékezik meg az egykori játékosról és edzőről. A film után pedig - amint közleményükben írták - "büszkeséggel, jó érzéssel, tiszta szívből szólhat majd újra a „Benedek Tibi! Benedek Tibi!" rigmus. Nem először, s vélhetően nem utoljára, hiszen a legendák a szívünkben tovább élnek".