Vágólapra másolva!
Az olimpiai selejtezőre készülő 3x3-as női kosárlabda-válogatott szerdától szombatig összetartáson vesz részt a szövetség székesfehérvári edzőközpontjában.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a keretet nyolc játékos - Bach Boglárka, Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Medgyessy Dóra, Papp Dia, Theodoreán Alexandra és Szabó Fanni - alkotja. A szintén kerettag Goree Cyesha és Török Ágnes a héten a szlovákiai Eb-selejtezőre készülő 5x5-ös válogatottal dolgozik.

Papp Klaudia a magyar csapat egyik erőssége Forrás: AFP/Loic Venance

Károlyi Andrea szövetségi kapitány elmondta, a 3x3-as válogatott novemberi összetartása elmaradt, de a közelgő olimpiai selejtező miatt immár elengedhetetlen a közös munka.

- fejtette ki a szakvezető. A februári program után legközelebb a tervek szerint május 10-én, az NB I-es idény után találkozik a csapat, amely először egy hazai rendezésű tornán vesz részt.

Május 21. és 23. között Franciaországban szerepel a válogatott,

majd onnan utazik el a grazi olimpiai selejtezőre.

A húsz csapatot felvonultató ausztriai torna május 26-tól 30-ig tart, majd a következő hétvégén lesz a magyarországi hatcsapatos olimpiai pótselejtező. A grazi selejtezőn magyar részről csak a nők lesznek érdekeltek, akik csoportjukban Hollandiával, Észtországgal, Fehéroroszországgal és Srí Lankával csapnak össze.

Ezen a tornán három tokiói kvótát osztanak ki.

Az utolsó egy-egy kiadó olimpiai hely az egyenlőség jegyében rendezett hazai pótselejtezőn talál gazdára, ahol hat-hat gárda verseng. Itt a magyar férfi és - ha Ausztriában nem szerez kvótát - a női együttes is szerepel majd.