Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda bajnokságban szereplő Alba Fehérvár csapatát sokan a bajnoki címre esélyes gárdák közé sorolták a szezon kezdete előtt. A székesfehérvári klub jelenleg a tabella harmadik helyén áll, de a Fejér megyei csapat elég hullámzó teljesítményt nyújt mostanában. Az Alba Fehérvár az utolsó öt bajnoki meccséből kettőt tudott megnyerni. A székesfehérváriak edzője szerint hamarosan jobb játékot fognak mutatni a bajnokságban.

A legutóbbi meccsükön az Alba Fehérvár hazai pályán fogadta a Kaposvárt. Az első félidő végén tizenöt ponttal vezettek a vendégek. A csapat edzője, Forray Gábor a meccs utáni nyilatkozatában ki is emelte,

hogy nem lehet hazai pályán két negyed után ötven pontot kapni az ellenféltől.

A Kaposvár ellen a székesfehérváriak két legjobbja a válogatott Vojvoda Dávid és az amerikai Ron Curry volt. Az Alba Fehérvár az előző fordulóban is a Kaposvárral mérkőzött, de akkor kétszeri hosszabbítás után idegenben tudtak győzni.

AZ Alba Fehérvár csapata jobb játékot akar játszani Forrás: Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár vezetőedzője, Forray Gábor elmondása szerint a védekezés mellett inkább a támadójátékkal voltak problémák a Kaposvár elleni meccsen.

– mondta el Forray Gábor. Az edző szerint korábban mindig a megfelelő helyzetből dobtak a játékosai, és a kihagyott dobások után is vissza tudtak érni védekezésben. Ez most nem működött, rossz ritmusban játszottak, és az ellenfél átrohant rajtuk.

– nyilatkozta az edző.

Forray Gábor edző szerint a védekezésre kell helyezni a hangsúlyt Forrás: Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár edzője azt is elárulta, hogy a Kaposvár ellen Stacy Davis volt a center, Markovic Luka pedig bedobó poszton játszott. Nem működött jól a védekezésük, és ezért átálltak egy alacsonyabb szerkezetre. Ez sem vált be, és mivel két fontos játékosuk, Esa Ahmad és Csorvási Milán sem tudta vállalni a játékot, így a végére fejben is elfáradtak, és vereséget szenvedtek.

– mondta el Forray Gábor. Az edző a székesfehérvári csapat legújabb igazolásáról, Zaid Heartsről jón véleménnyel van, és nagy reményeket fűz a játékoshoz.

Több poszton is képes játszani, az irányítótól kezdve a bedobóig minden szerepkörben otthonosan mozog.

Az idei szezonban Frank Turner nem tudta hozni azt a teljesítményt, amit elvártak tőle. Az irányítót egy csípő sérülés hátráltatta, így lassult a játéka, és sokat romlott a játékos védekezése.

– mondta el Forray Gábor.

AZ Alba Fehérvár csapata harmadik a bajnokságban Forrás: Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár csapatánál nagyon bíznak benne, hogy Csorvási Milán és Markovic Luka hamarosan visszatérhet a csapatba. Korábban mindketten elkapták a koronavírust, de már külön edzésmunkát végeznek, hogy minél hamarabb visszatérhessenek az aktív rotációba. Forray Gábor elmondta,

hogy a válogatott szünet végére már játékra készen állnak, de fontos, hogy jól menedzseljék a játékperceiket.

A bajnokságban legtöbb lepattanót szerző játékosok között szerepel Stacy Davis és Esa Ahmad is. Az Alba edzője szerint a két játékos sokszor túl van terhelve, ezért lenne fontos, hogy Csorvási minél hamarabb vissza tudjon térni. A játékos jól dolgozik, és az edző szerint értékes tagja lesz a csapatnak Markovic Luka is.

Vojvoda Dávid és Stacy Wright Davis a bajnokság legjobb öt pontszerzői között van.

Lukács Norbert a székesfehérvári csapat nagy reménysége Forrás: Alba Fehérvár

A székesfehérvári csapatnál már két válogatott kosaras játszik, mivel Vojvoda Dávid mellett az Alba Fehérvár 19 éves kosárlabdázója, Lukács Norbert is meghívót Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánytól a felnőtt férfiválogatott összetartására. Nem meglepő, hogy Forray Gábor is elégedett a fiatal játékos fejlődésével.

– mondta el az Alba Fehérvár edzője. A 191 centiméter magas játékos főleg négyes poszton játszott a tavalyi szezonban, de az igazi pozíciójának a bedobó posztját érzi.

A tavalyi szezonban átlagban 18,4 percet játszott a bajnokságban.

Lukács Norbert korábban még azt nyilatkozta, hogy nincs meg a kellő súlya, hogy négyes pozícióban a magasabb játékosokkal harcoljon a labdákért a palánk alatt:

Lukács Norbertet a magyar válogatottba is meghívták Forrás: Alba Fehérvár

A fiatal kosarasnak még hullámzó a teljesítménye, de azon dolgozik, hogy kiegyensúlyozottabb játékot nyújtson a meccseken.

– adta meg a választ Lukács Norbert arra a kérdésre, hogy kivel érti meg magát a legjobban a meccsek alatt.

– árulta el a kosaras.

A válogatott meccsek után folytatódni fog a magyar bajnokság. Az Alba Fehérvár február 27-én a DEAC csapatát fogadja hazai pályán, majd márciusban egy nagyon nehéz meccssorozat vár a székesfehérváriakra: a Szolnok, a Paks, a Pécs, és legvégül a listavezető Szombathely csapatával fognak játszani.

– mondta el Forray Gábor. Az edző elmondta azt is,

hogy más típusú játékot próbálnak meg játszani egy lendületesebb és gyorsabb passzjátékkal.

A csapat edzője szerint a szezon előtt az Alba Fehérvár alapvető célja az volt, hogy a Magyar-Kupa döntőjébe kerüljön, illetve az alapszakasz első négy helyére odaérjen.

– zárta le mondandóját az Alba Fehérvár edzője.