Vágólapra másolva!
A 2022-es magyar-szlovák férfi kézilabda-Eb szervezőbizottsága egyre több színes programot szervez a torna jegyében.

Már 4416 játékos csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által, a Diákolimpia elmaradása okán életre hívott kihívássorozat kézilabdás programjához. A hét (plusz egy) sportág közül a kézilabda örvend az egyik legnagyobb népszerűségnek: január 25-től, 7 héten keresztül, 12 próbatételt lehet teljesíteni a diákoknak, akik bármikor bekapcsolódhatnak a versengésbe.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hazai szervezőinek, valamint az MDSZ közreműködésének köszönhetően a GameTime sportági vetélkedője Watch Games. See More. arculati megjelenést kapott – ezzel is népszerűsítve a jövő januári kontinenstornát. A feladatok bemutatásánál Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, illetve Ligetvári Patrik is közreműködött.

Watch Games. See More. Forrás: WGSM, Facebook

A torna egyik jelszava a zöld Európa-bajnokság lesz, amit a szervezők ugyanolyan komolyan vesznek, mint a kontinens legjobb férfi válogatottjainak összecsapásait. Ennek keretében február 22-én kezdetét vette a WGSM csapatának környezetvédelmi ötletversenye. A jövő januárban megrendezendő torna magyarországi szervezői az első hazai zöld Eb megvalósítását tűzték ki célul.

Ennek az elképzelésnek a megalkotásához keresnek olyan vállalkozó kedvű fiatalokat, akik érdeklődnek a fenntarthatóság iránt, érzékenyek a környezeti kérdésekre és kreatív megoldásokkal csatlakoznának egy környezettudatos rendezvény megvalósításához.

A zsűri tagjai: Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, dr. Papp László, Debrecen polgármestere, dr. Bíró Szabolcs, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság magyarországi szervezőbizottságának vezetője, Székely Márton, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa, dr. Virág Annamária, a Klímainnovációs Közösség képviselője és Puskás Péter énekes, színész lesznek.