Vágólapra másolva!
Az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapata 50-45-re nyert a PEAC-Pécs ellen a Magyar Kupa elődöntőjében, és öt év után újra bejutott a sorozat döntőjébe.

A sorozat negyeddöntőjében a PEAC szoros meccsen jutott tovább a Cegléd ellen, míg a DVTK a Győr együttesét búcsúztatta.

Az elődöntő első negyedében jól kezdett a Pécs, de feljött a DVTK, és 15-13-as vezetéssel zárta a játékrészt.

A második negyedet még nagyobb fölénnyel nyerte a miskolci csapat, és a félidőben már 7 ponttal vezetett. A pécsiek rendkívül rossz százalékkal dobtak, erőteljes javulásra lett volna szükségük a továbbiakban.

A harmadik negyedet jobban is kezdte a Pécs, de nem tudott faragni a hátrányából, az utolsó szakaszra is 7 pontos DVTK előny tudatában készülhettek a csapatok.

A DVTK megérdemelten jutott be a Magyar Kupa döntőjébe Forrás: FIBA Basketball

Az utolsó negyed aztán nagy izgalmakat hozott, Szűcs Réka hárompontosával feljött 1 pontra a PEAC, de Chanel Mokango szép megmozdulásával 3 pont lett a Diósgyőr előnye az utolsó 20 másodpercre, amelyet még a legvégén növelni is tudott, és 50-45-re megnyerte a mérkőzést.

A győztes csapat legjobbja a 22 pontos Keyona Hayes volt, míg a Pécs legeredményesebb játékosa Paula Strautmane volt 11 ponttal.

Az első negyed végétől, amikor átvette a vezetést,

végig kézben tartotta a meccset a Diósgyőr és megérdemelten jutott be 5 év után a Magyar Kupa döntőjébe.