Őrülten izgalmas lesz a magyar 3x3-as kosárlabdacsapat utolsó olimpiai selejtezője

Győzelemmel kezdett Grazban a 3x3-as női kosárválogatott
Vágólapra másolva!
Már csak egy hely kiadó a tokiói olimpia 3x3-as kosárlabdatornájának mezőnyében, s a magyar női válogatott hazai pályán, Debrecenben szerezheti meg a hőn áhított repülőjegyet. A hét végén sorra kerülő utolsó olimpiai selejtezőn hat csapat közül kell az első helyen végezni.

A debreceni tornán tehát hat csapat indul, olyan országok, amelyek eddig nem jutottak ki és amelyeknek az elmúlt két nyári olimpián egyáltalán nem volt csapatuk a nagypályás kosárlabdában. A csoportbeosztás elkészült. Medgyessy Dóráék két olyan csoportellenfelet kaptak, akikkel a múlt hétvégi, grazi olimpiai selejtezőn is játszottak, s akiket le is győztek: Hollandiát és Észtországot.

A debreceni női olimpiai selejtező beosztása:

  • A-csoport: Olaszország, Irán, Tajvan
  • B-csoport: Magyarország, Észtország, Hollandia

A csoportokból minden csapat továbbjut, de az elsők azonnal az elődöntőbe jutnak. A B-csoport második helyezettje az A-csoport harmadikjával játszik negyeddöntőt (és fordítva) - így alakul ki a legjobb négy mezőnye.

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott Debrecenben harcolhatja ki az olimpiai kijutást Forrás: fiba.com


A magyarok június 4-én, pénteken 19.30-kor az észtek, 20.35-kor pedig a hollandok ellen lépnek pályára a Nagytemplom előtt kialakított pályán. Június 6-án pedig jöhet a végjáték, a harc az olimpiai repülőjegyért.

A versenyen a magyar férfi válogatott is elindul, ám nekik jóval kevesebb az esélyük a jó szereplésre. A férfiak Mongólia és Románia csapatával kerültek be egy csoportba.