Bombameglepetéssel kezdődött a hoki-vb: a lettek legyőzték Kanadát

Horizontal
Bombameglepetéssel kezdődött a hoki-vb: a lettek legyőzték Kanadát
Vágólapra másolva!
Fölényes német és szoros orosz siker született a Rigában zajló jégkorong-világbajnokság pénteki nyitónapján, a házigazda lett válogatott pedig óriási meglepetésre 2-0-ra legyőzte Kanadát.

Az olimpiai ezüstérmes németek az első és az utolsó harmadot döntetlenre hozták az olaszok ellen, a második felvonást viszont 5-0-val abszolválták, így fölényes győzelmet arattak. Az olasz válogatottban - amely a magyarok ellenfele lesz augusztusban az ugyancsak rigai olimpiai selejtezőtornán - betalált Alex Petan, a Hydro Fehérvár AV19 játékosa.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpián Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) néven aranyérmes orosz válogatott 19 másodperccel a végső dudaszó előtt szerezte meg győztes találatát a csehek ellen. Ez a két együttes vívta 2019-ben az orosz sikerrel zárult bronzmérkőzést.

A házigazda lett válogatott óriási meglepetésre 2-0-ra legyőzte Kanadát. A lett csapat először nyert tétmérkőzésen a legutóbb ezüst-, a 2018-as phjongcshangi téli olimpián bronzérmes kanadai együttes ellen.

A másik esti találkozón a szlovákok simán nyertek a fehéroroszokkal szemben.

Eredmények:
A csoport:
Szlovákia-Fehéroroszország 5-2 (3-0, 0-0, 2-2)
Oroszország-Csehország 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

B csoport:
Lettország-Kanada 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Németország-Olaszország 9-4 (2-2, 5-0, 2-2)