Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Megkezdte a felkészülést a május végi, grazi olimpiai selejtezőtornára a 3x3-as női kosárlabda-válogatott.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese hétfő óta Budapesten dolgozik, a kilencfős keretben a 2019-es világversenyeken szerepelt Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra és Papp Dia mellett Bach Boglárka, Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Szabó Fanni és Török Ágnes kapott helyet.

Ami a menetrendet illeti, a kosárszövetség tájékoztatása szerint a fővárosi edzőtábor csütörtökig tart, majd a hétvégén a svájci Miesben, a nemzetközi szövetség (FIBA) központjánál sorra kerülő tornán lép pályára a nemzeti csapat.

A 3x3-as kosárlabda válogatott tagjai ünneplik a győzelmet Forrás: fiba.com

Újabb kétnapos budapesti edzőtábort követően egy székesfehérvéri torna jön magyar ellenfelekkel szemben, majd a válogatott 25-én indul el Grazba. Ausztriában május 27-én 18.15 órakor a fehéroroszokkal vívja első mérkőzését a város főterén, majd aznap 21.35-kor a hollandokkal is összecsap. Május 29-én 19.05-kor Észtország, 21.35-kor pedig Srí Lanka lesz az ellenfél a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a 30-adikára kiírt negyeddöntőbe.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

A következő hétvégén, június 4. és 6. között kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, s a magyar férfi és - ha Ausztriában nem szerez kvótát - a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

A 3x3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson.

Mindent egy helyen az Eb-ről