Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Péntekre halasztották a 3x3-as női kosárválogatott második meccsét az olimpiai selejtezőtornán

Medgyessy Dóra, női 3x3-as kosárlabda-válogatott
Medgyessy Dóráék az olimpiai szereplésért játszanak
Vágólapra másolva!
A tervezettnél később kezdi meg szereplését a 3x3-as női kosárlabda-válogatott a grazi olimpiai selejtezőtornán.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese csütörtökön 18.15 órakor találkozott volna a fehéroroszokkal az ausztriai város főterén, csakhogy 17 óra körül viharos szél és eső csapott le a helyszínre, így a szervezők félbeszakították a programot. Az újratervezett menetrend szerint a fehéroroszok elleni meccs 20.45 órakor rajtol, míg az eredetileg 21.35 órára kiírt Hollandia elleni mérkőzés átkerült pénteken 10.15-re.

A folytatásban a Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összetételű válogatott szombaton 19.05-kor Észtországgal, 21.35-kor pedig Srí Lankával csap össze a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a vasárnapra kiírt negyeddöntőbe.

Medgyessy Dóráék az olimpiai szereplésért játszanak Forrás: fiba.com/3x3europecup

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

Jövő péntektől vasárnapig kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfi és - ha Ausztriában nem szerez kvótát - a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

A 3x3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson.

Mindent egy helyen az Eb-ről