Vágólapra másolva!
Szombat este a MOL-Pick Szeged csapata megszerezte fennállássa negyedik bajnoki címét a K&H férfi kézilabda ligában. Hétfőn délután a bajnokcsapat tagjai évzáróünnepséget tartottak, ahol elbúcsúztatták a hét év után távozó Jonas Källmant, és kiderült, hogy visszavonultatják a svéd klublegenda 8-as számú mezét

Jonas Källman szinte mindent elért a Szeged játékosaként: kétszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa-győztes és EHF-kupagyőztes. A 39 éves balszélső 325 találattal a MOL-PICK Szeged történetének legeredményesebb Bajnokok Ligája-gólszerzője.

Jonas Källman a bajnoki serleggel a Veszprémben megnyert döntő után Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Källman 2014-ben érkezett a MOL-Pick Szegedhez. Gyorsan meghatározó alakja lett a csapatnak, hihetetlen tapasztalata, játéktudása hatalmas hatással volt minden játékosra. Csodásan zárta a szegedi pályafutását, hiszen csapatkapitányként kulcsszerepet játszott a klub történetének negyedik bajnoki címének megszerzésében.

Hétfőn kora délután a MOL-Pick Szeged évzáró összejövetelén dr. Szűcs Ernő Péter elnök bejelentette, hogy a legendás 8-ast, Jonas Källman mezét visszavonultatják. Ő az első játékos, akinek a kék szerelése majd felkerül az új Aréna falára. Minden idők legeredményesebb szegedi csapatkapitánya egy bekeretezett nyolcas mezt kapott ajándékba, de a csapattársak is meglepték egy ajándékkal, illetve a szegedi szurkolók is kedveskedtek neki.