Vágólapra másolva!
A MOL Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata egy plusz kétéves szerződést kötött a spanyol Imanol Garciandíával. A 26 éves jobbátlövő a magyar csapat nyolcadik hispán játékosa lesz – számolt be a szegedi klub honlapja.

A 26 éves kézilabdás Villarreal de Urrechua városában látta meg a napvilágot. Az SD Urola csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival. Az első komoly klubja a Club Balonmano Ciudad de Logrono volt, ahol 2015-től egészen 2020-ig játszott. Tavaly Franciaországba igazolt, méghozzá a Pays d'Aix UCH gárdájába. 30 meccsen szerepelt a francia élvonalban és 104-szer volt eredményes.

Imanol Garciandia a MOL-Pick Szegedhez igazolt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Hazája válogatottjában eddig 14 meccsen szerepelt, összesen 25 gólt dobott. A jobbátlövő Roberto Parrondo, Niko Mindegía, José Manuel Sierra, Antonio García Robledo, Pedro Rodríguez, Jorge Maqueda és Joan Canellas után a nyolcadik spanyol légiósa lesz a klubnak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klubhoz csatlakozhatok. A MOL-PICK Szeged olyan együttes, amely a kézilabda top csapatai közé tartozik, minden játékosnak az a vágya, hogy ilyen helyen játszhasson. Mindenkitől rengeteg jót hallottam Szegedről, és nagyon tetszik, ahogy a csapat játszik. Már alig várom, hogy csatlakozzak a klubhoz, és lássam a várost, valamint megismerkedhessek a társakkal és a szurkolókkal."