Világsztár kézilabdázókat igazolt a BL-győztes sztárcsapat

Nedim Remili PSG kézilabda
Paris Saint-Germain's French right back Nedim Remili celebrates during the EHF Men's Champions League Final Four championship third place match handball match between HBC Nantes (FRA) and Paris Saint-Germain (FRA) in Cologne, western Germany, on June 13, 2021. (Photo by Ina Fassbender / AFP)
Vágólapra másolva!
2022 nyarán tovább gyengül a Paris Saint-Germain kézilabdacsapata: A következő szezon után Mikkel Hansen és Vincent Gerard mellett Nedim Remili és Beonit Kounkoud is elhagyja a francia sztárklubot. Mindketten a lengyel Vive Kielce együttesében folytatják pályafutásukat.

Miután a párizsiak az előző hétvégén lezajlott BL négyes döntőben sem tudták megszerezni első trófeájukat, a klub hétfő este újabb csatát veszített el. A Kielce bejelentette, hogy a világ egyik legkiválóbb jobbátlövőjét, Nedim Remilit, illetve a hozzá hasonlóan szintén hasonlóan nagy potenciállal bíró jobbszélsőt, Benoit Kounkoud-t is megszerezték tőlük.

A világ egyik legtehetségesebb játékosát, Dylan Nahít már ezen a nyáron "odaajándékozták" a lengyeleknek, Remili személyében pedig a PSG újabb világsztárját veszíti el 2022 nyarán. Korábbról már ismert volt, hogy Mikkel Hansen az Aalborgban, Vincent Gerard pedig a Saint-Raphael csapatában folytatja egy év múlva.

A Vardar Szkopjéval 2017-ben BL-t nyerő Raúl González 2018-ban vette át a PSG vezetőedzői pozícióját, és úgy néz ki, hogy - amennyiben marad a kispadon, akkor - jövőre egy teljesen új csapatot kell majd építenie. Számos név felröppent a távozó klasszisok pótlására, Remili helyére akár Máthé Dominik is érkezhet majd a francia fővárosba.

Nedim Remilinek Alex Dujsebaevvel kell majd osztoznia a játékperceken Forrás: AFP/Ina Fassbender

Kielcében viszont annak ellenére is egy rendkívül ígéretes projekt épül, hogy tavasszal elbukták a Nantes elleni nyolcaddöntőt a BL-ben, így a szezon érdemi része elég hamar véget ért a számukra. Talant Dujshebaev, a lengyel klub vezetőedzője egy fiatal csapattal betonozná be a helyét az elitben.

Hiába a korai kiesés, csak a pálya belszélén szorultak azonnali erősítésre, miután Ángel Fernández bejelentette, hogy az idény végén távozik az együttestől. Nahi mellett a spanyol Miguel Sánchez Migallón is érkezik erre a posztra, így az irányítótehetség Michal Olejniczak végre eredeti posztján is egyre több lehetőséget kaphat.

Az erős alapokra fog majd a két francia, Remili és Kounkoud érkezni, így könnyen lehet, hogy a Telekom Veszprémnek és a MOL-Pick Szegednek még az eddiginél is nehezebb dolga lesz, amikor a Kielce ellen lép majd pályára.