Vágólapra másolva!
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott az utolsó kvalifikációs mérkőzésen bukta el a tokió szereplés lehetőségét, miután a debreceni olimpiai kvalifikációs torna döntőjében 13-12-re kikapott Olaszországtól.

A magyar csapat nagyszerű teljesítménnyel, a csoportjában Hollandiát és Észtországot is legyőzve, majd az elődöntőben a Tajvan elleni 21-9-es sikerrel jutott be a fináléba a magyar csapat, ahol a csoportját szinté megnyerő (Iránt és Tajvant győzték le), majd az elődöntőben a hollandokat elintéző olaszokkal került szembe.

A magyar válogatott mindent megtett, hogy eljusson Tokióba Forrás: Camera Kft.

Medgyessy Dóra és Goree Cyesha kosaraira Raelin D'Alie tudott válaszolni, aki egyértelműen az ellenfél legjobb és legveszélyesebb játékosa. 2-1-es magyar vezetés után több mint két percig nem esett újabb pont, majd Goree törte meg a gólcsendet. Két olasz kosárra Goree duplája volt a válasz, majd Consolini révén egy kosár jó plusz fault kombinációval egyenlítettek az olaszok.

Mindkét oldalon sok volt a hiba, ezzel együtt nagyon kevés a pont, de a lényeg, hogy 3:56-tal a vége előtt 6-5-re vezettünk. Egy harcias labdaszerzés után pedig ismét két pont volt az előnyünk. Goree nagyon élt a palánk alatt, a kinti dobásaink azonban nem jöttek.

Az olaszoknál szinte csak D'Alie tudott pontot szerezni, viszont a mezőny legkisebbje a lepattanókat is szedte, sőt a büntetőket is bedobálta, így 2:07-tel a vége előtt 10-8-ra vezettek az olaszok.

Medgyessy dobott be egy büntetőt, majd Goree egy ziccert, és ismét egyenlő volt. Rulli büntetőjére megint Goree válaszolt – 11-11-el indult az utolsó perc.

34 másodperccel a vége előtt Consolini szerzett egy pontot, majd Rulli varázsolta ki a labdát Goree kezéből, de mi jöhettünk, és Goree megint kiegyenlített.

A fehér mezes olaszok örülhettek a meccs végén Forrás: Camera Kft.

Tizenhárom másodperc volt hátra, amikor az olaszok jöhettek, és két másodperccel a vége előtt D'Alie egy középtávolival újra megszerezte a vezetést, nekünk pedig már nem maradt időnk kivinni és visszatenni a labdát, így Magyarország az utolsó mérkőzésen elbukta az olimpiai szereplés lehetőségét.

Olimpiai selejtező, döntő:
Magyarország–Olaszország 12-13