Kijutott a magyar női válogatott a 3x3 kosárlabda-Eb-re

3x3 kosárlabda, női kosárlabda-válogatott
A magyar válogatott mindent megtett, hogy eljusson Tokióba
Vágólapra másolva!
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott kijutott a romániai selejtezőből a szeptemberi, Párizsban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

Június elején, a debreceni olimpiai pótselejtezőben a férfi és a női nemzeti csapat is a döntőben kapott ki, így épphogy lemaradt a tokiói játékokról.

Az újabb kihívás a szeptember 10. és 12. között sorra kerülő párizsi Eb selejtezőtornája volt, amelyet Konstancában rendeztek. A tengerparton felépített helyszínen vasárnap a nők előbb öt ponttal kikaptak a britektől, majd könnyedén verték Szlovákiát. Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a B csoport másodikjaként a D csoportot megnyerő Észtországgal szállt szembe az Eb-kvótáért és három ponttal megverte a baltiakat. Ezzel a Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Török Ágnes összeállítású együttes kijutott az Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott Tokió helyett Párizsban harcolhat a győzelemért Forrás: Camera Kft.

A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.

Ami a férfiakat illeti, Csirke Ferenc együttese magabiztosan legyőzte Koszovót, majd egy utolsó másodperces kosárral kikapott Ukrajnától. A britek elleni ki-ki meccs az ellenfél egyértelmű fölényét hozta, így az Ivosev Tamás, Demeter Attila, Kerpel-Fronius Balázs összeállítású válogatott - Keller Iván az első meccsen megsérült - nem jutott tovább a keresztbejátszásba.

Eredmények:
férfiak:
D csoport:
Magyarország-Koszovó 21-12
Ukrajna-Magyarország 17-16
Nagy-Britannia - Magyarország 18-9

nők:
B csoport:
Nagy-Britannia - Magyarország 17-12
Magyarország-Szlovákia 19-10
rájátszás:
Magyarország-Észtország 15-12