Az UVSE-nél folytatja az olimpiai bronzérmes vízilabdakapus

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., vízilabda, női, nő, Magyarország - USA, győzelem
TOKYO, JAPAN - JULY 28: Alda Magyari of Team Hungary celebrates a 10-9 win over Team United States during the Women's Preliminary Round Group B match between Hungary and the United States on day five of the Tokyo 2020 Olympic Games at Tatsumi Water Polo Centre on July 28, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Al Bello/2021 Getty Images)
Vágólapra másolva!
Korábbi terveinek megfelelően váltott klubot Magyari Alda olimpiai bronzérmes vízilabdakapus, aki az UVSE-nél folytatja pályafutását.

Az M4 Sport Sporthíradóban szerda reggel arról beszélt, hogy nem azért jött el a Dunaújvárostól, mintha ott valami probléma lett volna, hanem a távozó Gangl Edina helyére érkezett és döntése házon belül nem okozhatott meglepetést. Amint azt elárulta, eredetileg úgy volt, hogy már tavaly az UVSE-hez kerül az Egertől, de akkor a járvány miatt Gangl nem tudott külföldre igazolni, így került képbe számára a Dunaújváros.

Magyari úgy véli, hiába szerződött Gangl idén nyáron a görög Glifadához, és távozott Parkes Rebecca is az ugyancsak görög Etnikoszhoz, számos válogatott utánpótlás korú tehetséggel rendelkezik az UVSE, így erős csapatuk lesz. Az előző idényre visszatekintve pedig azt mondta, nagyon sokat köszönhet a Dunaújvárosnak.

- szögezte le a húszéves kapus, aki előző csapatával megnyerte a Magyar Kupát és második lett a bajnokságban és az Euroligában.

Magyari Alda szerint még nincs a pályafutása csúcsán Forrás: 2021 Getty Images/2021 Getty Images/Al Bello

Arra a kérdésre, hogy pályafutása csúcsaként élte-e meg ezt az évet, úgy reagált: "nem gondolom, remélem, hogy lesz még feljebb".

Természetesen azon leszek a következő a bajnoki, Euroliga-meccseken és a világbajnokságon vagy az Európa-bajnokságon, hogy egy olyan stabil hátteret tudjak nyújtani, hogy a lányoknak inkább csak a góllövésre kelljen koncentrálniuk" - tette hozzá.