Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 29-28-as vereséget szenvedett Franciaország ellen a vasárnap délutáni felkészülési mérkőzésen.

A két csapat két nappal ezelőtti, pénteken lejátszott egymás elleni meccsét egy visszafogott első félidő és egy a mieink által megnyert második félidő után 33-28-ra az olimpiai bajnok nyerte. Golovin Vlagyimir együttese vasárnap rendkívül biztató támadójátékot mutatott az első 30 percben.

Az első pár percben nem tudtak lövést hibázni a felek, az egyik oldalon Estelle Nze Minko és Laura Flippes, a másikon Háfra Noémi és Lukács Viktória kezdték a legaktívabban a találkozót. A magyar válogatott 5-4-nél vette át először a vezetést.

A 10. percben már kettővel ment a nemzeti csapat, Klujber Katrin elsöprő támadójátéka mellett Szabó Laura és Bordás Réka védőmunkája is kiemelendő az első félidőben. Sokatmondó volt, hogy a sokat hibázó franciák edzőlegendája, Olivier Krumbholz a 25. percben, 14-10-es magyar előnynél már a második időkérését használta el.

A magyar női kézilabda-válogatott két felkészülési meccset játszott Párizsban az olimpiai bajnok Franciaországgal Forrás: FFHandball / Icon Sport

Az ezt követő első támadásukból nem tudtak gólt dobni, de a következő kettőből igen, Grace Zaadi volt eredményes. Golovin Vlagyimir biztató szavai után Bordás góljaival alakult ki a szünetbeli négygólos magyar vezetés. (14-18)

Sorozatban három francia góllal indult a második játékrész, a jól játszó Tamara Horácek révén az olimpiai bajnok felzárkózott, azonban Klujber találata ekkor még elől tartotta a mieinket. A franciák 19-19-nél mégis utolérték a magyar válogatottat, ekkor Golovin Vlagyimirnak kellett időt kérnie.

Sajnos Franciaország a 39. percben visszavette a vezetést, a nem sokkal korábban pályára kerülő Méline Nocandy lőtt egy szép csel után a kapuba. Sokáig csak Klujber volt képes a kapuba találni a szünet után, majd jött Vámos Petra, aki remekül cselezte ki védőjét. (21-21)

Klujber Katrin jó formában utazhat a világbajnokságra Fotó: Koncz Márton - Origo

Horácek a hatodik büntetőjét is bedobta, majd Háfra és Klujber góljaival ismét nálunk volt az előny. (22-23) Ezután megint Horácek pillanatai következtek, aki az 51. percben már a tizedik találatát lőtte, ami a hajrára fordulva kétgólos francia vezetést eredményezett. (28-26)

Kovács Anett nehéz helyzeteket oldott meg, de mivel Laura Glauser révén a jobb kapusteljesítmény ezúttal a hazai kapuban volt, ezért már nem sikerült visszafordítani a meccs alakulását.

Franciaország 29-28-ra legyőzte a magyar válogatottat.

A nemzeti csapat Párizsból Spanyolország felé veszi az irányt, hogy csütörtökön megkezdje szereplését minden idők első, 32 csapatos világbajnokságán.

Ha még nagyobbra hizlaljuk a különbséget a szünetig, talán tovább tartott volna az előnyünk, és még jobb eredményt érünk el az olimpiai bajnok otthonában, de ebből a meccsből is tudunk építkezni a vb-re, hasznos felkészülés volt" - idézte Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány értékelését a magyar szövetség honlapja.

Kézilabda, női felkészülési mérkőzés:
Franciaország - Magyarország 29-28 (14-18)
gólszerzők: Horácek 11 gól, Coatanea, Granier 3-3, Lassource, Sercien-Ugolin, Nocandy, Edwige, Nze Minko 2-2, Flippes, Zaadi 1-1, illetve Klujber 6, Háfra, Bordás 4-4, Lukács 3, Tóth E., Kovács Anett, Planéta, Márton, Vámos 2-2, Kácsor 1

A magyar válogatott vb-csoportmérkőzései:
December 2., 20:30: Magyarország–Szlovákia (Tv: M4 Sport)
December 4., 20:30: Magyarország–Csehország (Tv: M4 Sport)
December 6., 20:30: Magyarország–Németország (Tv: M4 Sport)