Vágólapra másolva!
A női kézilabda-világbajnokság péntek esti játéknapjának kora esti mérkőzésein Franciaország, Hollandia, Románia és az orosz csapat is győzelemmel mutatkozott be.

Talán az olimpiai bajnok franciák kapták a négy európai válogatott közül a legerősebb ellenfelet. Angola egyike azon néhány Európán kívüli együttesnek, amelyik képes komolyabb teljesítményt lerakni az asztalra a kontinens válogatottjaival szemben is.

Ez ezúttal sem volt másképp, 8-7-nél még ők álltak jobban, Helena Paulo remek megmozdulásai ezután már kevesek voltak, az első félidő utolsó tíz percében csak egyszer tudtak a kapuba találni, közben Franciaország sorozatban hat gólt dobva megfordította az eredményt.

Tükörsima győzelemmel kezdte a francia válogatott a világbajnokságot Forrás: AFP/Pau Barrena

A 13-9-es szünetbeli állás a legszorosabb volt a négy, egy időben zajló összecsapás közül. A másik három meccsen történtek alaposan megkérdőjelezik a 32 csapatra való bővítést. A vb-újonc Irán csupán három gólra volt képes a románok 20 találatával szemben az első 30 percben, de Puerto Rico is alig hatszor tudott a kapuba találni a címvédő Hollandiával szemben.

A négy sztárcsapat közül a legtöbb gólt végül pont a hollandok dobták, akik meg sem álltak 55 találatig a karibiakkal szemben. Közülük a legtöbb gólt Kelly Vollebregt dobta, nyolcat, de Bo Van Wetering, Inger Smits és Danick Snelder is hét-hét találattal zárta a találkozót, amelyen a címvédő minden mezőnyjátékosa betalált.

Az, hogy valamelyik kiscsapatnak összejön-e az a bravúr, hogy nevesebb ellenfeléhez képest tíz gólon belül marad, Angolán múlott, de végül ők is kudarcot vallottak ilyen szempontból.

Franciaország legjobb gólszerzője Pauletta Foppa volt (négy gól), az oroszoknál Julia Markova, a románoknál Cristina Laslo hét, illetve hat gólig jutott.

Női kézilabda-világbajnokság, Spanyolország
A csoport (Granollers):
Franciaország-Angola 30-20 (13-9)
később:
Montenegró-Szlovénia 20.30
B csoport (Llíria):
Orosz Kézilabda Szövetség-Kamerun 40-18 (17-10)
később:
Szerbia-Lengyelország 20.30
C csoport (Castelló):
Románia-Irán 39-11 (20-3)
később:
Norvégia-Kazahsztán 20.30
D csoport (Torrevieja):
Hollandia-Puerto Rico 55-15 (23-6)
később:
Svédország-Üzbegisztán 20.30