Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott hősiesen küzdött, de 25-24-re kikapott Németországtól a spanyolországi világbajnokság hétfő esti mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Llíriából.

„Még jelenleg egy kicsit csalódott vagyok, úgy éreztem, hogy közel álltunk a bravúrhoz. Ha kevesebb technikai hibával játszunk és kevesebb butasággal, akkor meglehetett volna ez a mérkőzés. Viszont nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen nagyon jól küzdött, kitettük a szívünket a pályára. Megyünk tovább, örülünk, hogy legalább két pontot tudtunk vinni a középdöntőbe" – értékelte a mérkőzést Bordás Réka, a magyar válogatott beállója.

Planéta Szimonetta (b) és Bordás Réka a németek elleni mérkőzésen Forrás: MTI/Illyés Tibor

„A védekezésem nekem és a csapatnak is egyre jobb, de igyekszem kijavítani a még meglévő hibáim és még jobban teljesíteni. A szünet előtt egy kicsit fejben elfáradtunk de úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy tudtunk egy kis lendületet szerezni" – utalt a második félidei hősies küzdelemre a fiatal játékos.

Bíró Blanka, a találkozó legjobbjának megválasztott kapus így látta a meccset:

A második félidőre próbáltuk rendezni a sorokat és óriási tett volt, hogy fel tudtunk jönni döntetlenre. Bízom benne, hogy ebből a vereségből tanulni tudunk."

Bíró Blanka volt a magyar csapat legjobbja Fotó: Koncz Márton - Origo

„Az első félidőben nagyon sok lerohanásgólt kaptunk, ott egy kicsit talán azzal tudtak elmenni.

Bíró Blanka nagyon jól védett a kapuban, sajnos az az egy gól pont a két csapat közötti rutin" – mondta az Origo Sportnak Lukács Viktória, a nemzeti csapat jobbszélsője.

Szöllősi-Zácsik Szandra a Győri Audi ETO elleni bajnokin szenvedett orrtörést, és ezért csak szerdán csatlakozott a válogatotthoz.

Ott volt a kezünkben, hogy megnyerjük a mérkőzést. Fel kell emelni a fejünket, mert most egy dán meccs jön, ami nagyon fontos lesz számunkra, és egy ugyanilyen kiélezett meccsre számítok" – mondta az első két találkozón még a lelátón helyet foglaló balátlövő.

A magyarok Szlovákiát csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re győzték le, így az E csoport második helyén végeztek. A középdöntőben szerdán Dánia, pénteken Kongó, vasárnap pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.