Vágólapra másolva!
A címvédő holland női kézilabda-válogatott 61-15-re legyőzte Kazahsztánt a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének szombat esti mérkőzésén.

Hollandia a 61 dobott találatával megdöntötte a saját maga által hat nappal ezelőtt felállított vb-gólrekordot. Akkor Üzbegisztán ellen találtak 58 alkalommal a kapuba. Az azt megelőző csúcsot a magyar válogatott tartotta, még 2005-ből.

Bo Van Wetering 18 gólt dobott Kazahsztán ellen Forrás: IHF

A hollandoknál Bo Van Wetering 18-szor, Dione Housheer 13-szor volt eredményes. Ez azt jelenti, hogy ketten együtt is több mint kétszer annyi gólt dobtak, mint szombati ellenfelük.

Az eddig a vébén minden találkozójukat megnyerő franciák az első félidő első és utolsó rossz percei miatt 12-9-es hátrányban mehettek be az öltözőbe Szerbiával szemben.

A szerbek kapujában parádézó Jelena Risovic vezérletével a szerbek 18-17-es előnyben kezdhették meg a hajrát is, de ekkor a győriek kapusa, Laura Glauser pár védésének is köszönhetően Franciaország a maga javára tudta fordítani a mérkőzést, és 22-19-re diadalmaskodott.

Hiába Jovanka Radicevic és Tatjana Brnovic hét-hét gólja, Montenegró a szerbek után az orosz csapattól is kikapott, akik így nagyon közel kerültek a legjobb nyolc közé jutáshoz. Románia nem adott esélyt Puerto Ricónak.

A játéknap utolsó granollersi mérkőzésén Lengyelország kisebb meglepetésre legyőzte Szlovéniát, amivel a franciák mellett az oroszokat is továbbjuttatta. Ana Gros nyolc alkalommal talált a kapuba.

A skandináv rangadón Norvégia és Svédország fordulatokban gazdag összecsapást játszott egymással, ami végül 30-30-as döntetlennel zárult. A győri kézilabdázók közül Veronica Kristiansen hét, Kari Brattset öt, Linn Blohm három, Stine Oftedal pedig két gólt dobott. A vébén eddig már kétszer is 19 találatig jutó Nathalie Hagman ezúttal kilencszer volt eredményes.

Női kézilabda-világajnokság, középdöntő, 2. forduló:
I. csoport (Granollers):
Orosz csapat-Montenegró 31-25 (18-10)
Franciaország-Szerbia 19-22 (12-9)
később:
Szlovénia-Lengyelország 26-27 (13-12)
II. csoport (Castelló):
Románia-Puerto Rico 43-20 (20-9)
Kazahsztán-Hollandia 15-61 (9-27)
később:
Norvégia-Svédország 30-30 (14-12)