A veszprémi kapus óriási védései kellettek a címvédő elődöntőbe jutásához - videó

handball Horizontal Rodrigo Corrales spanyol kézilabda-válogatott
Spain's Rodrigo Corrales Rodal reacts during the Men's European Handball Championship match between Russia and Spain in Bratislava, Slovakia on January 21, 2022. (Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő spanyol válogatott Rodrigo Corrales két óriási védésével biztosította helyét a legjobb négy között a részben hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokság keddi játéknapján.

A hispánok egy Lengyelország elleni sikerrel biztos elődntösnek mondhatták volna magukat a pozsonyi középdöntő skandináv rangadójának alakulásától függetlenül. Jordi Ribera csapata nem játszott jól a következő vb társházigazdája ellen, de 28-27-re legyőzték őket, így bejutottak a négy közé.

Ehhez a spanyolok veszprémi kapusának, Rodrigo Corralesnek két óriási bravúrt is be kellett mutatnia az utolsó percben. Ezek közül az egyiket ráadásul a góllövőlistát 46 góllal vezető Arkadiusz Morytóval szemben húzta elő.

Mivel a skandináv rangadót Svédország egy óriási fordítást bemutatva 24-23-ra megnyerte Norvégiával szemben, így a spanyolok csoportelsőként üldözhetik tovább sorozatban harmadik Európa-bajnoki trófeájukat.

Az, hogy ki lesz az ellenfelük a pénteken Budapesten sorra kerülő elődöntőben, a szerdai izlandi-montenegrói, illetve az esti dán-francia meccseken múlik.