Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália
Vágólapra másolva!
A Sopron Basket női kosárlabdacsapatának hétfő esti edzésén súlyos edzésbaleset történt, miután a csapat két játékosa, Nevena Jovanovics és Fegyverneky Zsófia összeütközött egymással. Mindkét játékos elveszítette az eszméletét, majd kórházba került. A diganózis Fegyverneky esetében a lesújtóbb: a csapat kapitányának az orra eltört, de Nevena Jovanovics sincs jól. Az biztos, hogy a két játékos nem tud elutazni kedden a csapattal az Euroliga alapszakaszának utolsó mérkőzésére, a franciaországi Mont-de-Marsanba.

A fatálisnak is nevezhető baleset a csapat hétfő esti edzésének végefelé történt - információink szerint 10 perc volt hátra a tréningből, amikor Fegyverneky és Jovanovics egymásnak szaladtak.

Mindkét játékost azonnal kórházba szállították, ahol megkezdődött a kivizsgálásuk.

Így derült ki, hogy Fegyverneky Zsófia orra eltört, s az is biztos, hogy Nevena Jovanovics sincs túl jó állapotban.

A Sopron Basket kedden reggel indul el a franciaországi Mont-de-Marsanba, ahol szerdán este 19.30-kor a Basket Landes ellen lép pályára az Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójában. Amennyiben a Sopron nyerne, akkor a csoport második helyén végezne, s pályaelőnyből kezdhetné meg a rájátszást. Ez a súlyos baleset azonban - mondanunk sem kell - alaposan megnehezíti a magyar bajnok esélyeit a Basket Landes ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről