Vágólapra másolva!
A Killik László női kosárlabda Magyar Kupa negyedöntői közül elsőként a TFSE-MTK csapata játszott a Sopron Baskettel a DVTK Arénában. Az első félidő végére már negyven pontos különbséggel vezetettek a soproniak a fővárosi csapat ellen, és végül magabiztos győzelemmel jutottak a legjobb négy közé.

Briann January és Határ Bernadett vezetésével már az első negyed feléhez közeledve tizenegy pontos előnyt harcolt ki a Sopron (0-11). A TFSE játékosai nehéz helyzetekből próbáltak kosarat szerezni, és Magyar Bianka együttese már a meccs elejétől kezdve nem találta meg a játékuk ritmusát.

Már csak két perc volt hátra a negyedből, de a kék-fehérek még mindig nem tudták megszerezni az első pontjaikat.

Később aztán megtört a jég, és Jatavia Kieara Tapley talált be egy betörés utáni ziccerből. A különbség így is óriási volt a két csapat között a negyed végére (5-27).

A TFSE-MTK játékosai nagyon szenvedtek a meccsen a soproniak emberfogása miatt Forrás: GIRGASZ PETER/Girgasz Peter

A magabiztos előnyük birtokában a Sopron több támadását elkönnyelműsködte, de Fegyverneky és Gabby Williams középtávolija után még mindig maradt a több mint húszpontos különbség a két csapat között (9-33) a második negyed feléhez érve.

A TFSE-MTK ekkor már hét eladott labdánál járt a meccsen, a soproniak szoros emberfogása jól műkődött.

Briann January sikeres hárompontosa után pedig már a tizedik pontját szerezte az amerikai légiós négy perccel a negyed vége előtt. Jelena Brooks is tisztán dobhatott a triplavonalról,

ezzel pedig már 34 pontos előnyre tett szert a végig aggresszívebben játszó soproni csapat (9-43).

A félidő végére a TFSE-MTK tizenkét eladott labdánál járt már, és negyvenpontos különbséggel vezetett ellenük a sokat rotáló és remekül védekező Sopron Basket csapata (9-49).

A soproni játékosok sokszor könnyen törtek be az alapvonalon Forrás: 2016 GirgaszSportPhoto/Girgasz Peter

Határ Bernadett kosaraival indult a harmadik negyed. A Sopron centere tizennégy pontnál jár a meccs eme szakaszában (11-57). Varga Alíz triplájával már az ötvenet közelítette meg a különbség a két csapat között (14-62). Dolson közeli ziccerével meg is lett,

a TFSE-MTK teljesen eszköztelen volt védekezésben a soproniak ellen.

Az utolsó negyed előtt 66-17-re vezetett Gáspár Dávid csapata.

Az utolsó negyedben már a soproniak legfiatalabb játékosai léptek pályára. A csereként beálló Sitku Zsuzsanna is szép középtávolival növelte a különbséget (19-70). Két perccel a meccs vége előtt Hermann kosarával elérte a harminc pontot a fővárosi alakulat.

A soproniaknál Határ, Dolson, January, Varga és Williams ért el legalább tíz pontot a meccsen.

Gáspár Dávid csapata magabiztos játékkal jutott tovább a Killik László Női Magyar Kupa elődöntőjébe.

Női kosárlabda
Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő


TFSE-MTK - Sopron Basket 35-80 (5-27, 4-22, 8-17, 18-14)
Legjobb dobók: Hermann 13, Németh 10 ill. Határ 14, Dolson 12, January 10, Varga 10