Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém kézilabdacsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy kétéves szerződést kötött az izlandi Bjarki Már Elíssonnal, aki nyáron csatlakozik klubhoz.

Bjarki Már Elísson 1990. május 16-án született Reykjavíkban, első profi klubja a HK Kópavogur volt. 2013-ban igazolt Németországba, ahol előbb a ThSV Eisenach, majd a Füchse Berlin együttesét erősítette, amellyel 2018-ban az EHF-kupát is megnyerte. 2019 óta a TBV Lemgo Lippe játékosa, a Bundesliga idei kiírásában 19 meccsen 119 gólnál jár.

Nagyon szeretnék sikeres lenni a csapattal és bejutni a Final Fourba. Tisztában vagyok vele, hogy a klub régóta szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját, többször közel is járt már hozzá, és bízom benne, hogy együtt ez sikerülni is fog. Tudom azt is, hogy Veszprém minden évben a Szegeddel csatározik a magyar bajnoki címért, természetesen szeretném ezt a trófeát is elhódítani a csapattal" - mondta Bjarki Már Elísson a veszprémi klub honlapjának a szerződés aláírása után.

Bjarki Már Elísson nyáron csatlakozik a Veszprém csapatához Fotó: Csudai Sándor - Origo

Elísson a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon is meghatározó tagja volt a torna egyik meglepetéscsapatának bizonyuló izlandi válogatottnak. Öt mérkőzésen 27 találatig jutott, Norvégia ellen öt, Montenegró ellen nyolc, Magyarország ellen pedig kilenc alkalommal talált be.

Mindent egy helyen az Eb-ről