Vágólapra másolva!
A Szolnok férfi kosárlabdacsapata végig vezetve, magabiztosan nyert a Körmend ellen Debrecenben a férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében. 

A csütörtöki negyeddöntők harmadik mérkőzése a Szolnok-Körmend összecsapás volt a debreceni rendezvényen. Korábban a Szeged a Falco, míg az Alba Fehérvár a Debrecen kiütésével jutott be a legjobb négy közé. Ez a két csapat azonos ágon szerepelt, azaz a pénteki elődöntőben Szeged-Fehérvár meccset rendeznek. Az alsó ág négy csapata közül tehát a Szolnok és a Körmend kezdte meg a küzdelmeket.

Az első negyed első fele nagyon pontszegény játékot hozott, annál több volt a szabálytalanság. A Szolnok és a Körmend szurkolói hamar egymásra találtak, már abban a tekintetben, hogy közösen örvendeztek a Falco váratlan kiesésén. Ezt dalban mondták el a lelátón kornyadozó szombathelyi drukkereknek, akik heves ökölrázással reagáltak. Ennél tovább azonban nem ment a dolog. Ami a pályán történeket illeti, az indulatoktól kissé túlfűtött meccsen hamar jelentős előnyhöz jutott a Szolnok. Már a második negyed első percében, azaz a meccs 11. percében jártunk, de a körmendiek még mindig csak 15 dobott pontnál jártak. A szolnoki csapatban Cakarun, a körmendiben Takács Kristóf nagyon hamar eljutott a 4 személyi hibáig, ők tehát a kipontozódás szélére kerültek. A Szolnok magabiztosan tartotta azt a 10 pontos előnyt, amit az első negyedben megszerzett. A körmendiek nem nagyon tudtak közelebb kerülni hozzájuk. A nagyszünetben 41-34-re vezetett a Szolnok.

A szolnoki Pallai Tamás (3-as mezben) vezeti a labdát a Körmend elleni meccsen Forrás: GIRGASZ PETER/Girgasz Peter

A második féidőben a körmendi Ferencz Csaba két triplával kezdett, így a vasiak 4 pontra közelítették meg a Szolnokot. Ez azonban nem zavarta meg a Tisza-partiakat, akik pillanatok alatt visszaépítették a 10 pontos előnyüket, amelyet aztán meg is tartottak. Sőt, a harmadik negyed végére ezt növelni is tudták, így az utolsó szünetben 13 pontos vezetésükkel (67-54) mehettek pihenőre.

A Szolnoknak nem volt más dolga, minthogy a negyedik negyedben ezt az előnyét megtartsa. Ezt olyannyira jól csinálta, hogy a végére nagy különbségű győzelmet aratott. A Szolnok ezzel a győzelemmel harmadik csapatként jutott be a legjobb négy közé Debrecenben, s pénteken a Nyíregyháza-Kecskemét meccs győztesével játszhat a döntőbe jutásért.

Férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntő: Szolnok-Körmend 96-75 (22-15, 19-19, 26-20, 29-21).