Vágólapra másolva!
A Tatabánya 32-26-ra kikapott kedden a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének tizedik, utolsó fordulójában.

Már a kezdés előtt eldőlt, hogy a svájciak továbbjutnak a nyolcaddöntőbe. Az már egy hete biztossá vált, hogy a magyar csapat nem juthat tovább, végül három győzelemmel és hét vereséggel a D csoport utolsó helyén végzett.

A Tatabánya keretéből ezúttal Bartucz László, Bognár Nándor, Hornyák Péter, Bálint Bence és Bodnár Ádám hiányzott.

Az első félidőben - bizonyára a tétnélküliség következtében - nem sokat törődtek a csapatok a védekezéssel, a megszokottnál több gól született. A hazaiak egy ötös gólsorozat végén a 12. percben 7-4-re vezettek, de 11-11-nél egyenlített a Tatabánya. Ezt követően ismét meglépett néggyel a Kadetten, a szünetben pedig 19-17 volt az állás.

Nem jutott tovább a Tatabánya az Európa-liga csoportköréből Forrás: Tatabánya Handball, Facebook

A szünet után alábbhagyott a góltermelés mértéke, és bár a vendégek egyszer még visszazárkóztak 20-19-re, a folytatásban Ignacio Biosca García bravúros védéseire alapozva eldöntötték a meccset a svájciak. Az utolsó tíz percben Luka Maros vezérletével a Kadetten tovább növelte a különbséget, így végül 32-26-ra győzött.

Luka Maros és Jonas Schelker hét-hét, Bartók Donát öt góllal, Biosca García pedig kiemelkedő, 46 százalékos védési hatékonysággal (26/12) járult hozzá a sikerhez. A túloldalon a lengyel Piotr Wyszomirski 46 lövésből 14-et védett, Ancsin Gábor és Győri Mátyás pedig hat-hat találattal zárt.

A nyolcaddöntőbe jutott északmacedón Eurofarm Peliszter házigazdaként 30-19-re legyőzte a görög AEK Athént. A magyar válogatott kapus, Székely Márton nagyszerű teljesítménnyel, 44 százalékos védési hatékonysággal (32/14) járult hozzá a sikerhez.

Szita Zoltán lengyel együttese, a szintén továbbjutott Wisla Plock nagy bravúrral 30-29-re nyert a német Füchse Berlin otthonában, a magyar balátlövő háromszor volt eredményes.

Férfi kézilabda Európa-liga, csoportkör, 10. (utolsó) forduló, D csoport:
Kadetten Schaffhausen (svájci)-Grundfos Tatabánya KC 32-26 (19-17)