Brutális sérülést szenvedett az Amerikában játszó magyar kosártehetség - videó

UConn v NC State GettyImageRank1 women's college basketball bestof topix Horizontal SPORT BASKETBALL
BRIDGEPORT, CONNECTICUT - MARCH 28: Dorka Juhasz #14 of the UConn Huskies reacts as she is helped off the court by the trainer after suffering a wrist injury during the first half against the NC State Wolfpack in the NCAA Women's Basketball Tournament Elite 8 Round at Total Mortgage Arena on March 28, 2022 in Bridgeport, Connecticut. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos sérülést szenvedett az amerikai egyetemi kosárlbda-bajnokság, az NCAA negyeddöntőjének mérkőzésén connecticuti egyetem magyar játékosa, Juhász Dorka. 

A magyar kosaras a második negyed közepén tört kosárra, amikor az ellenfél, az észak-karolinai egyetem egyik játékosa felugrás közben megütötte a kezét. Juhász elvesztette az egyensúlyát, és elesett a leérkezéskor, és olyan szerencsétlenül támasztott le kézzel, hogy a bal csuklója eltört.

A palánk alatt a fájdalomtól hangosan zokogó magyar centert a társai vígasztalták, majd Geno Auriemma, a UConn edzője is odament, hogy megnézze a játékosát.

Juhászra biztosan nem számíthat a rájátszásba a második helyen bejutó Huskies, amelyik végül óriási csatában, kétszeri hosszabbítás után győzte le az első kiemelt North Carolina State csapatát, és jutott be a legjobb négy közé, azaz a Final Fourba. A sikert már felkötött karral már Juhász is a pályán ünnepelte a társakkal.

Juhász Dorka nevével legutóbb néhány napja találkozhattak olvasóink, amikor az ugyancsak a UConnról kikerült 3x3-as olimpiai bajnok, a Sopron Basket játékosa, Stefanie Dolson is megemlítette a nevét az Origónak adott interjúban, mint, aki jó eséllyel pályázik a profiligában (WNBA) való szereplésre.