Vágólapra másolva!
A szerb Andrea Lekic nyártól a bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A ferencvárosi klub honlapjának csütörtöki híre arra nem tért ki, hogy a 34 éves, világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes irányító mennyi időre kötelezte el magát.

A belgrádi születésű Lekic a Krim Ljubljanában lett a nemzetközileg is elismert játékos, a szlovén fővárosból Győrbe igazolt, ahonnan már BL-győztesként került a szupercsapatot építő Vardar Szkopjéhoz. A klub anyagi nehézségei, majd szétesése után a CSM Bucuresti, illetve a Buducsnoszt játékosa volt, míg a most zajló idényben ismét a Krim Ljubljanát erősíti.

A BL történetének összesített góllövőlistáján 889 találattal a harmadik helyen álló Lekic elmondta: már akkor tudta, hogy a nyártól a Ferencvárosban folytatja, amikor a két együttes a BL-ben megmérkőzött egymással a negyeddöntőbe jutásért.

Andrea Lekic a Fradiban folytatja pályafutását Forrás: NurPhoto/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A szlovén együttes továbbjutásában döntő szerepet vállalt Lekic Görög Zsolt ügyvezető igazgató szerint "a nemzetközi kézilabdázás megkerülhetetlen alakja".

"Bízom benne, hogy rutinjával, valamint fantasztikus játékintelligenciájával stabilitást ad a csapatunknak a pályán és azon kívül egyaránt" - mondta a sportvezető.

Lekic kifejtette: nagyon várja már, hogy csatlakozzon új klubjához.

nyilatkozta. Hozzátette: nagyon különleges volt úgy pályára lépnie az FTC elleni BL-párharcban, hogy tisztában volt azzal, nyártól az ellenfélnél játszik majd.

"Jó érzés volt, hogy jövőre már a része lehetek a klubnak. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy jövőre még jobbak leszünk, és nagy sikereket érünk el" - nyilatkozta.