Mindkét magyar vízilabda-válogatott az első kalapból várhatja a vizes vb sorsolását

Kép leírása:Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, női vízilabda, bronzmérkőzés, Magyarország - Oroszország
Tokió, 2021. augusztus 7. A bronzérmes magyar csapat ünnepli győzelmét a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkőzés végén a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzött és megszerezte a harmadik helyet. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elkészítette a Magyarországon sorra kerülő világbajnokság vízilabdatornájának kiemelését a jövő heti budapesti sorsolásra.

A FINA szerdai tájékoztatása szerint az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok férfiválogatott mellett a Tokióban aranyérmes szerb, a második görög, valamint a spanyol együttes került az első kalapba.

Az ugyancsak ötkarikás harmadik női válogatott szintén az első kalapból várhatja a sorsolást, a legutóbbi három vb-n és olimpián aranyérmes amerikai, illetve a spanyol és az ausztrál csapat társaságában.

Az olimpiai bronzérmes magyar csapat hazai medencében a vb egyik esélyesének számít Forrás: MTI/Illyés Tibor

A csoportbeosztás sorsolását jövő kedden Budapesten rendezik.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók - kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik majd, itt elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a magyarok 21 órától szállnak vízbe.

A kalapok:
férfi torna:
1. kalap:
MAGYARORSZÁG, Szerbia, Görögország, Spanyolország
2. kalap:
Montenegró, Egyesült Államok, Kanada, Horvátország
3. kalap:
Brazília, Olaszország, Németország, Ausztrália
4. kalap:
Dél-afrikai Köztársaság, Kazahsztán, Japán, Georgia

női torna:
1. kalap:
MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok, Spanyolország, Ausztrália
2. kalap:
Hollandia, Kanada, Brazília, Görögország
3. kalap:
Argentína, Olaszország, Franciaország, Új-Zéland
4. kalap:
Kazahsztán, Kolumbia, Thaiföld, Dél-afrikai Köztársaság