Vágólapra másolva!
A Vasas-Óbuda csapata simán 3-0-ra nyert Békéscsabán a női röplabda Extraliga döntőjének ötödik meccsén és ezzel megnyerte a bajnoki aranyérmet.

Minden idők egyik legkiélezettebb és legizgalmasabb női röplabda bajnoki döntőjének utolsó mérkőzését rendezték kedden este Békéscsabán, ahol az alapszakasz győztes BRSE fogadta a Vasast. A két csapat ötödik alkalommal feszült egymásnak a finálé során és az eddigi négy meccs mindegyike 3-2-re végződött. Az elsőt hazai pályán nyerte meg a Csaba, majd Budapesten egyenlített a Vasas. A harmadik találkozón a Vasas elvette a Békéscsaba pályaelőnyét, a negyediken a sírból jöttek vissza az alapszakasz-győztes csabai lányok és nyertek Budapesten. Így került sor a keddi mindent eldöntő ötödik mérkőzésre.

Szinte teljesen telt ház előtt, fergeteges hangulatban indult útjára a labda. A Vasas sokkal jobban kezdte az első szettet és 5-1-es vezetésüknél Tóth Gábornak, a hazaiak edzőjének időt kellett kérnie. Mintha túlságosan nagy teher nehezedett volna a hazai csapat játékosaira. Ez az állapot 7-7-ig tartott, ekkor érte utol a Vasast a Csaba, mert a hazaiaknál Glemboczki sorozatos jó nyitásai után születtek pontok. Innen viszont megint a vendégek pontjai következtek. 15-12-re vezetett a Vasas, amikor egy játékvezetői ítélet borította ki a hazai nézőket, de a csabai lányok is reklamáltak. A Vasas próbált nagyon nyugodt maradni, a feszültség pedig egyre nőtt. Bodnár Dorottya nyitásai után a Békéscsaba 17-16-ra visszajött, majd újabb 4 Vasas-pont következett. Az első szett végjátékába 20-17-es Vasas-vezetéssel fordult a meccs. 18-22-nél nyithattak újra a hazaiak, de innen már nem tudták visszahozni az első szettet, amelyet a Vasas végül 25-20-ra nyert meg és ezzel 1-0-ra vezetett.

A Vasas teljesen más dimenzióban játszott Forrás: Imre György

Sokkal jobban kezdte a BRSE a második szettet, és 5-2-re elhúzott. Sokkal agresszívebben és keményebben játszottak a hazaiak. Ám ez az állapot nem tartott sokáig. 8-5 után hamar 9-9 lett az állás, amely újabb hazai időkérést eredményezett. A Vasas tehát nem esett szét akkor, amikor a Békéscsaba három ponttal elhúzott, mi több, pár perccel később már a vendégek vezettek 12-9-re. Nem akart összeállni a BRSE játéka, 10-15-ös állásnál megint időt kellett kérnie Tóth Gábornak. Ez sem segített, a Vasas nagyon magabiztosan játszott és nem sokkal később 20-14-re vezetett. Innen pedig már nem volt felállás a hazaiaknak, mert a Vasas ezt a játszmát is megnyerte 25-17-re.

Mivel teljesen más dimenzióban játszott a két csapat, a csabaiak szempontjából lett volna csoda, ha innen visszajönnek. Ám mivel a Vasas 7-0-al kezdte a harmadik szettet, gyorsan választ kaptunk minden kérdésre. A teljesen leblokkoló hazaiak csak nézték, ahogy a Vasas egyre magabiztosabban közelít az aranyérem felé. 12-4-nél már ünnepelt a vendégcsapat szurkolótábora - nem alaptalanul. 19-9-es Vasas-vezetésnél pedig már a BRSE is tudta, hogy itt mindennek vége. A harmadik szettet 25-15-re nyerték meg a vendégek.

A Vasas mentálisan sokkal jobban felkészült a döntő ötödik meccsére és az egész sorozat legsimább mérkőzésén 3-0-ra nyert a vendégcsapat otthonában.

Női röplabda Extraliga, döntő, 5. mérkőzés: Swietelsky Békéscsaba - Vasas Óbuda 0-3