Vágólapra másolva!
Tetszett a jövő évi világbajnokság rendezésére pályázó budapesti helyszín a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) delegációjának a magyar szövetség (MJSZ) péntek esti tájékoztatása szerint.

Budapest és Ljubljana közösen kandidál, a másik pályázatot a finnek és a lettek adták be, s az IIHF egy hét múlva dönt Tamperében, a jelenleg zajló vb fő helyszínén.

A magyar fővárosba utazott IIHF-küldöttséget, az eseményekért felelős két vezetőt, Hannes Ederert és Franz Reindlt a magyar szövetség főtitkára, Sipos Levente és Balog Péter elnökségi tag, továbbá a szlovén szövetség vezetői, a pályázaton dolgozó szakemberek és az MVM Dome-ot üzemeltető Sportfive képviselői fogadták.

A budapseti MVM Dome Európa egyik, ha nem a legkorszerűbb sportlétesítménye Fotó: Koncz Márton - Origo

"Felmérték a szállodahelyzetet, valamint megnézték a budapesti helyszínnek szánt MVM Dome-ot, amelyet kiváló arénának neveztek, maximálisan meg voltak vele elégedve, a kapacitást, a kiszolgálást, a közlekedést és a VIP-helyiségeket illetően is.

- mondta Sipos Levente.

A delegáció az Országházban találkozott Such Györggyel, a magyar szövetség elnökével. Az MJSZ a hírlevelében megjegyzi: elképzelhető, hogy az IIHF a jövő évi kongresszusának egyik ülését a Parlamentben tartja meg. A küldöttség ezt követően Szlovéniába utazott tovább, hogy az ottani helyszínt is felmérje.

- tette hozzá a főtitkár.

A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió I/A vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen kandidál a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lenne a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól.