Vágólapra másolva!
A német légitársaság hibájából nagyon nehéz helyzetbe került a magyar női kosárlabda-válogatott Portugáliában, ahol Székely Norbert csapata szerdán, csütörtökön és pénteken is felkészülési mérkőzést játszik a portugálokkal. A keddi utazás során ugyanis a teljes küldöttség feladott csomagja elveszett, pontosabban ekkor még azt hittük, hogy csak nem érkezett meg Lisszabonba a 22 táska.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Rio Maiorból, Portugáliából.

FRISSÍTÉS: Magyar idő szerint kedden este 18.30-kor, azaz 165 perccel az első mérkőzés előtt megérkezett az összes csomag a válogatott szálláshelyére.

Az első meccs előtt 165 perccel megérkeztek a csomagok Rio Maiorba Forrás: Lantos Gábor

Amikor kedden délután a magyar női válogatott leszállt a portugál fővárosban és konstatálta, hogy nem érkeztek meg a csomagok, senki sem volt ideges - ilyen mindenkivel előfordulhat. Az igazság az, hogy Frankfurtban nagyon rövid volt az átszállási idő, a csomagok minden bizonnyal nem értek át a Budapestről érkező gépről a Lisszabonba indulóba. Legalábbis ezt gondoltuk ekkor.

Miután még kedden este két újabb repülő érkezett Frankfurtból Lisszabonba, mindenki azt gondolta, hogy az esti gépek egyikével megjönnek a cuccok.

A válogatott nem maradt Lisszabonban, mert a portugálokkal a fővárostól 80 km-re lévő Rio Maiorba utazott, ahol a három mérkőzést megrendezik.

A csomagok kedden este nem érkeztek meg, de azt az információt kaptuk, hogy a szerdán délelőtt 11.30-kor érkező gép hozza a cuccokat. A németek indoklása szerint a kedd esti gépeken túlsúly miatt nem fért fel a sok csomag.

Szerda délután fél ötkor egy személygépkocsi jelent meg a Rio Maiorban lévő edzőközpont előtt, amelyből

egy, azaz egy táska került elő - Mányoki Rékáé.

A sofőr egy papírt mutogatott, azon az állt, hogy 8 csomag érkezett meg, de hogy hol van a másik 7 - meg a többi 14 - azt jelenleg senki sem tudja megmondani. Jelen pillanatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy majd csütörtökön talán előkerülnek a cuccok. Az egyetlen táskát ideszállító ember nem beszélt jól angolul - s ekkor még finoman fogalmaztam -, ő átadta az egy sporttáskát, majd elhajtott.

Ez a kép nem Portugáliában, hanem a székesfehérvári edzőtáborban készült még az indulás előtt Forrás: 2016 GirgaszSportPhoto/Girgasz Peter

Mindez nagy nehézségek elé állítja a csapat tagjait, akik két napja ugyanabban a ruhában vannak, amiben kedden reggel elindultak Portugáliába. Arról nem is szólva, hogy a mezek nagy része, a meccsekkel kapcsolatos egyéb felszerelések és ragasztók az elveszett táskákban lapulnak. Nehezíti a helyzetet, hogy messze vagyunk Lisszabontól, azaz nem tudunk csak úgy kimenni a repülőtérre az iránt érdeklődni, hol vannak a játékosok táskái, hol vannak a küldöttség többi tagjának a csomagjai.

Már a szerda délelőtti edzés is úgy zajlott, hogy a játékosok abban a felszerelésben dobtak, amit a kézitáskájukba tettek - a szerencse talán az, hogy a cipőket és egy mezt mindig oda pakolnak, számítva arra, hogy a csomagok késve érkeznek meg.

Azonban három meccset ezzel az egy felszereléssel nem lehet lejátszani, arról nem is beszélve, hogy ragasztók nélkül szintén nem lehet pályára lépni.

Ami a csapat hangulatát illeti, eddig mindenki próbálta humorosra venni a dolgot, de akkor, amikor a 22 elveszett csomagból 1 került elő, tovantűnt a jókedv. Nem kell hangsúlyozni, hogy egy hétköznapi ember számára is nehézségeket okozna mindez, nem beszélve egy válogatott csapatról.

Egyelőre tehát itt tartunk, a szerda esti mérkőzés magyar idő szerint 21.15-kor kezdődik Rio Maiorban.