Vágólapra másolva!
A magyar férfi válogatott 21-9-re kikapott az elődöntőben Montenegrótól vasárnap a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében, ám ennek ellenére is kijutott a szeptemberi Eb-re.

A romániai tengerparton kezdődött, majd az esős időjárás miatt egy közeli sportcsarnokba átköltöztetett tornán Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese négy győzelemmel, százszázalékos mérleggel került a négy közé.

Az Ivosev Tamás, Keller Iván, Demeter Attila, Kelemen Balázs összeállítású csapat az esti elődöntőben Montenegróval csapott össze és sima vereséget szenvedett, a nemzetközi szövetség (FIBA) azonban a találkozó után arról tájékoztatta a magyar szövetség helyszíni képviselőit, hogy a válogatott így is ott lehet a szeptember 9. és 11. között Grazban sorra kerülő Eb-n.

A magyarok kikaptak, de ott lesznek az Eb-n Forrás: MKOSZ

Ez azért történt, mert - bár a tornáról papíron csak a két finalista biztosította helyét a kontinenstornán - az oroszok kizárása nyomán megüresedett helyet fel kellett tölteni. Ehhez a konstancai és az ezzel párhuzamosan zajló izraeli selejtezőtorna kijutásról lemaradt csapatait rangsorolták,

ebben pedig a 4/1-es győzelmi mutatóval zárt magyaroké volt a legjobb mérleg.