Vágólapra másolva!
Nem a Veszprém-Szeged volt az egyetlen bajnoki döntő a hétvégén, ami hihetetlen izgalmak után dőlt el: a dán bajnoki finálé ugyanebbe a kategóriába tartozik.

Azok után, hogy szerdán 25-25-ös döntetlennel ért véget az Aalborg és a GOG Gudme párharcának első mérkőzése, a visszavágó volt hivatott eldönteni az aranyérem sorsát a világ legkiegyenlítettebb bajnokságában.

Mathias Gidsel (jobbra) sikerre vezette a GOG Gudmét Forrás: Lau Nielsen, GOG Gudme

A vasárnapi összecsapáson az előző szezonban BL-döntőbe is bejutó, címvédő Aalborg 11-7-re is elhúzott, és még az első félidőben is 16-13-ra vezetett.

A dán sztárcsapat sokáig jól is tartotta pár gólos előnyét, de a GOG 24-24-nél utolérte ellenfelét, majd rögtön át is vette a vezetést, amit a hajrában jól tartott meg és 27-26-ra megnyerte a visszavágót.

A gudmeiek összesítésben 52-51-es különbséggel fennállásuk nyolcadik bajnoki címüket nyerték meg. 2007 óta ez az első, hogy az ő nyakukba akasztják az aranyérmet.

A 2011-12-es idény óta a GOG már a hatodik különböző csapat, amelyik megnyeri a dán ligát. Ezért mondják rá, hogy ez a világ legkiegyenlítettebb kézilabda-bajnoksága. Rajtuk kívül az elmúlt tíz éven az AG Köbenhavn, az Aalborg, a Kolding, a Silkeborg és a Skjern is képes volt felérni a csúcsra.

A GOG sikere egyben azt is jelenti, hogy a 2022-23-as szezonban egészen biztosan a Bajnokok Ligájában indulhatnak. Az Aalborgnak pedig a szabadkártyában kell reménykednie, amiért jó esélyekkel indul, mert a nyártól már Mikkel Hansen is a csapat tagja lesz.